Svečanost

''Ivanjski krijesovi“: Tradicija, ples, bećarac, ukusno jelo i piće u Hutovu

Kultura / Flash | 21. 06. 2015. u 09:20 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Povodom blagdana sv. Ivana Krstitelja, HKUD Hutovo je i ove godine organizirao kulturno-zabavnu manifestaciju ''Ivanjski Krijesovi'' u Hutovu.

Veliki broj članova kulturno umjetničkih društava, kao i samih mještana i njihovih gostiju, zadovoljna publika, dobra zabava i druženje učinili su da Hutovo, u petak 19. lipnja, zablista u punom sjaju i veselju.

Nakon mimohoda i svečane povorke kulturno-umjetničkih društava sa mjesnog igrališta, koje je bilo predvođeno limenom glazbom iz Trebižata, na platou ispred župne crkve Krista Kralja u 20.00 sati započela je manifestacija.

Program je otvorio načelnik Općine Neum  Živko Matuško. Prigodnim obraćanjem, načelnik je pozdravio sve mještane Hutova i njihove goste, posebice i nazočne slikare koji sudjeluju na Umjetničkoj koloniji Neum, te pohvalio organizaciju i uspjeh ove vrijedne manifestacije.

Nakon toga su načelnik Matuško i predsjednik HKUD Hutovo Luka Konjevod položili vijenac na Spomen obilježje zapoginule žrtve Domovinskog rata.

Mnogobrojnoj publici su se uz domaćine HKUD ''Hutovo'', svoje pjesme, napjeve, plesove predstavila kulturno-umjetnička društva iz BiH i Hrvatske: KUD ''Jankovci'' iz Starih Jankovaca( Vukovarsko Srijemska županija), KUD ''Pounjski Pleter'' iz Dvora (Sisačko-moslavačka), Udruga ''Dubrovački Primorski Svatovi'' Gromača, Dubrovačko Neretvanska, HKUD ''Sveti Ilija Župa Kljaci'' Drniš (Šibensko Kninska), KUD ''NovaeRunovići'' Imotski (Splitsko Dalmatinska), Limena glazba Trebižat, HKUD ''Lindžo'' iz Neuma, HKUD ''Sarajlije'' Tomislavgrad, IFD ''Paklarevo'' (Travnik), HKUD ''Višići''.

Gromoglasni pljesak ispratio je svaki nastup, a zabava se nastavila do dugo u noć uz grupu ''Kamen'', ples, bećarac, ukusno jelo i piće, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close