Kandidati

Inzko zaboravio Mostar i čestitao samo Banja Luci

''Ovo je zaista odličan uspjeh za Banja Luku i želim čestitati svakoj osobi u odličnom timu koji je predvodio gradonačelnik Igor Radojičić'', rekao je Inzko.
Kultura / Flash | 25. 09. 2019. u 18:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki predstavnik Valentin Inzko čestitao je gradonačelniku Banja Luke i visoko profesionalnom i kreativnom timu koji je radio na kandidaturi tog grada za europsku prijestolnicu kulture 2024..

OHR im je čestitao na tome što su dospjeli u finale, zajedno sa norveškim gradom Bodo, koji je u konačnici izabran.

''Ovo je zaista odličan uspjeh za Banja Luku i želim čestitati svakoj osobi u odličnom timu koji je predvodio gradonačelnik Igor Radojičić, što su svijetu pokazali drugačiju sliku RS i BiH, sliku koja pokazuje sve što ova zemlja i njeni ljudi imaju da ponude Europi kao svome domu.

Posebno je ohrabrujuće što su kandidaturu Banja Luke podržali Bihać i Jajce, u okviru projekta “Koalicija bh. gradova”, i nadam se da će se sinergija i uloženi napori na ovom projektu nastaviti u budućnosti i polučiti vidljive rezultate i unutar Bosne i Hercegovine'', rekao je visoki predstavnik, priopćeno je iz OHR-a.

Visoki predstavnik očito je zaboravio da je u utrci za prijestolnici kulture, osim Banja Luke, sudjelovao i grad Mostar.

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić nakon priopćavanja rezultata o pobjednicima rekao kako će se pozivitni naboj, koji je stvoren tijekom procesa kandidature, ostati i dalje.

''Dvije i pol godine rada na ovom projektu nije se realizirao na onaj način na koji smo očekivali ali ovaj pozitivan naboj će ostati i nastavit ćemo rad na realizaciji ovih projekta'', poručio je za Bljesak.info gradonačelnik Bešlić.

Bešlić je kazao kako je prezentacija pred povjerenstvom za izbor prošla vrlo dobro.

''Moram istaknuti zadovoljstvo što smo skrenuli pozornost Europe na Mostar. Dobili smo simpatije sviju. Naša prezentaciji je bila izuzetna. Ocjenjena je odlično i sve emocije iskazane prema nama davale su nam povratne informacije kako će Mostar biti ta prijestolnica kulture. Nažalost, nije se to dogodilo'', kazao je.

Kao razlozi zbog čega je Mostar izgubio mogućnost pobjede navodi političke okolnosti u kojima se nalazimo.

''Razlozi zasigurno mogu biti i politički. Vjerujem da ovakva odluka, da ne bude netko iz BiH, leži u razlogu da se u BiH ne bi izazvale nekakve turbulencije, iako ne vjerujem da bi ih bilo'', rekao je.

Inače, prezentacije gradova finalista održane su u utorak u muzeju House of European History u Bruxellesu, dok je pobjednik proglašen u srijedu.

Kopirati
Drag cursor here to close