priznanje

Igor Vidačković najbolji glumac Festivala dječje umjetnosti

Kultura / Flash | 10. 05. 2016. u 08:52 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostar je stigla još jedna značajna nagrada koju su osvojili članovi Pozorišta lutaka. Igor Vidačković, najmlađi član glumačkog ansambla, dobio je Nagradu za najboljeg glumca na upravo završenom međunarodnom Drugom festivalu dječje umjetnosti koji se od 2. do 8. svibnja održao u Sarajevu.

Ovu vrijednu nagradu Vidačković je osvojio u oštroj konkurenciji najboljih izabranih predstava iz regije i to za ulogu Vojnika u predstavi „Kresivo“ nastaloj prema bajci Hansa Christiana Andersena u režiji gosta iz Bugarske Slavča Malenova. Ova predstava do sada je osvojila pregršt nagrada na domaćim i međunarodnim festivalima, te je ova nagrada za Igora Vidačkovića samo još jedna potvrda njezine visoke kvalitete. Na ovaj način pokazala se dugoročno isplativom ispravna repertoarska i kadrovska politika Pozorišta lutaka Mostar, veliki uloženi trud svih njegovih zaposlenika i suradnja sa najboljim europskim lutkarskim stvarateljima.

Već za nekoliko dana Pozorište lutaka odlazi na novi festival. Na 17. međunarodnom lutkarskom festivalu „Lut fest“, koji se pod motom „Bukvar lutkarstva“ održava u I. Sarajevu, u natjecateljskoj konkurenciji izvest će predstavu „Ljepotica i Zvijer“ u režiji Todora Valova. Na taj način nastavlja se trijumfalni put ove uspješne teatarske kuće.

Kopirati
Drag cursor here to close