Maleni ljubitelji knjiga

Iako na ljetnom odmoru, mostarski mališani su ostali vrijedni čitatelji

Kultura / Flash | 11. 07. 2014. u 10:58 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je došao školski raspust Narodna knjižnica HNŽ-a i dalje neumorno radi, pa je tako dječji odjel ove knjižnice posao prava mala ljetna radionica.

Naime, već ranije smo pisali kako se ove godine po prvi put organiziraju ljetne lutkarske radionice, na kojima će djeca izrađivati različite lutke, te pripremiti vlastitu lutkarsku predstavu koju će premijerno izvesti u rujnu, za prvašiće i ostale učenike koje će pozvati u prostorije Narodne knjižnice.

Zorica Marić, voditeljica dječjeg odjela Narodne knjižnice Mostar, je u ranijem razgovoru za Bljesak.info istaknula kako se trude djecu potaknuti na čitanje, a ovo ljeto po peti put organizira se akcija 'Knjige na sunce' kada se malim posjetiteljima daju knjige na neki duži period od par mjeseci, tako da djeca kroz cijelo ljeto mogu čitati knjige.

''Ovaj odjel je otvoren svaki dan do 13 sati, i sva su djeca pozvana da provode ovdje svoje vrijeme, čitaju, crtaju, igraju se, i uvijek smo na raspolaganju, jer jako je važno da utječemo na djecu i njihovu naviku čitanja od malena'', rekla je Marić.

Kopirati
Drag cursor here to close