Dimenzija više

HT Eronet i BHT zajedno na filmskom festivalu u Cannesu

Kultura / Flash | 06. 06. 2017. u 16:10 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedam desetljeća najznačajnijeg i najglamuroznijeg svjetskog filmskog festivala – onoga u Cannesu, na poseban način bit će obilježeno i u emisiji iz kulture BHT-a – „Dimenzija više specijal“, urednika Dževdeta Tuzlića, koja je na programu večeras od 20.15 sati.

Naime, zahvaljujući potpori HT ERONET-a u projektu „HT ERONET i kultura na zajedničkoj cesti“, dugogodišnji urednik Programa za kulturu BHT1, ugledni TV novinar Dževdet Tuzlić, snimao je, razgovarao i bilježio glamurozno ozračje blagdana filmske umjetnosti u Cannesu.

Čarobne slike, gotovo nestvarni prizori, najveći redatelji, glumice i glumci, okupili su se u prigodi obilježavanja jubileja najznačajnijeg i najglamuroznijeg svjetskog filmskog festivala. Kanskog, dakako.

„Uz njegovih sedam desetljeća, uz lepezu desetaka i desetaka kvalitetnih filmova, priređeno je i mnoštvo događaja svečarskog karaktera koji su davali posebnu notu takvoj činjenici. Izložbe fotografija iz povijesti festivala, pa onih koje su nastajale tijekom ove sezone, a bile predmet intimnog natjecanja fotoreportera koji su i sami posebna stranica povijesti u Cannesu, jedna posebna noć u festivalskom centru tome posvećena...

A taj djelić Azurne obale, koji je atraktivna promenada kroz festivalska zbivanja, kino na plaži, crveni tepih, plakate festivala i filmova...sve je to dio kanske priče koju film iznjedri. A tek susreti s akterima filmskih priča...!?“, ushićeno priča novinar Dževdet Tuzlić koji je ovogodišnju filmsku priču iz Cannesa zaokružio zahvaljujući HT ERONET-u.

Prepun dojmova, Tuzlić kaže:„Svakodnevno okruženje i dizajnirani elementi ovogodišnjeg Cannesa, prije svega plakat na kojem dominira talijanska filmska heroina Claudia Cardinale, i naglašeno crvena boja, stalno su moje misli usmjeravali i na HT ERONET. Pa sam to nerijetko dijelio s kolegama iz različitih svjetskih zemalja, želeći naglasiti činjenicu da uživati u toj atmosferi, gledati toliko filmova, donijeti gledateljstvu prizore s jubilarnog, a najglamuroznijeg i najvažnijeg festivala i s estetskog i industrijskog, odnosno profitnog stajališta, naprosto ne bi bilo moguće bez pomoći HT ERONET-a, kojemu i na ovaj način posebno zahvaljujem.

Baš kao što bi Cannes bitno drukčije gradio svoju financijsku konstrukciju da godinama kao prevažni pokrovitelj festivala nije globalna mobilna tvrtka Orange, priopćeno je.

Sve to, naravno, u kontekstu činjenice da se tako ponašaju društveno odgovorne tvrtke i da bi svijet umjetnosti bio mnogo siromašniji da nije tako. A dokaza u BiH, kada je riječ o HT ERONET-u ima na mnogim ostalim filmskim i kulturnim manifestacijama, što ga čini istinskim prijateljem kulture i umjetnosti, pozitivnih životnih priča, naše svakodnevice.“

Kopirati
Drag cursor here to close