Sarajevo

Hrvatsko društvo za znanost i umjetnost BiH dobilo novo rukovodstvo

Kultura / Flash | 07. 04. 2017. u 07:44 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na redovitoj izvještajno-izbornoj skupštini Hrvatskog društva za znanost i umjetnost BiH, koja je sinoć održana u maloj galeriji Sv. Ante u Sarajevu, za novog predsjednika ove udruge izabran je prof. dr. sc. Hrvoje Milošević, a za dopredsjednike akademik Perica Vidić i akademik Ante Mišković.

Za pročelnika Odjela za društvene znanosti Hrvatskog društva za znanost i umjetnost BiH izabran je dr. sc. Marijo Pejić, a za pročelnicu Odjela za umjetnost mr. sc. Snježana Mutapčić. Novi pročelnik Odjela za biološke, medicinske i biotehničke znanosti je prof. dr. sc. Jozo Ćorić, dok je za pročelnicu Odjela za matematičke, fizičke, kemijske i tehničke znanosti izabrana prof. dr. sc. Slavenka Vobornik.

Mr. sc. Goran Radoš u naredne dvije godine obnašat će dužnost glavnog tajnika.
Hrvatsko društvo za znanost i umjetnost osnovano je u ratnoj 1993. godini u Sarajevu, s ciljem organiziranja i unapređenja razvoja znanosti i umjetnosti Hrvata u Bosni i Hercegovini, poticanjem izrade znanstvenih studija, istraživačkih projekata, elaborata i sl.

Hrvatsko društvo za znanost i umjetnost BiH organizira znanstvene skupove, javna predavanja, koncerte i umjetničke izložbe, izdaje časopis i druge znanstvene, stručne i umjetničke publikacije, te surađuje s asocijacijama, akademijama znanosti i umjetnosti i obrazovno-pedagoškim institucijama u Federaciji BiH, Bosni i Hercegovini i inozemstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close