Važnost sporta

HP izdao marku čiji je motiv "Međunarodni dan sporta"

Kultura / Flash | 26. 05. 2014. u 10:45 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu Međunarodnog dana sporta, Hrvatska pošta (HP) Mostar izdala je okruglu poštansku marku u arku 9 (8 maraka + 1 vinjeta), maksimum kartu (MC), žig i omotnicu prvoga dana (FDC), priopćili su iz HP Mostar.

Autor marke nominalne vrijednosti 1 KM je Ivica Madžar, tiskana je u tiskari Zrinski u Čakovcu i u poštanskom prometu koristi se od 24. svibnja 2014. godine.

Međunarodni dan sporta još je jedna prigoda za podsjećanje na važnost sporta u svakodnevnom životu, bilo da se radi o razonodi ili natjecanjima, a najpopularniji sport na svijetu zasigurno je nogomet.

"Liga prvaka je iza nas, a pred nama je Brazil i Svjetsko prvenstvo u nogometu. Stoga je Hrvatska pošta Mostar izabrala nogomet kao motiv izdanja "Međunarodni dan sporta".

Svjetsko prvenstvo u nogometu ove godine održava se u Brazilu od 12. lipnja do 13. srpnja. U kvalifikacijama su sudjelovale 203 reprezentacije od kojih je 31 našla svoje mjesto u završnici prvenstva, a među njima su reprezentacije Hrvatske i Bosne i Hercegovine", navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close