Brčko

HNK Mostar u okviru službenog natjecateljskog programa sudjeluje na 30. Susretima kazališta

Kultura / Flash | 23. 11. 2013. u 10:16 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HNK Mostar će sutra 24.11.2013. u okviru službenog natjecateljskog programa ovogodišnjih 30. Susreta kazališta u Brčkom odigrati predstavu „Chick lit“ autora Damira Šodana u režiji Tanje Miletić Oručević.

Susreti kazališta koji se već 30 godina održavaju u Brčkom jedan su od najjačih regionalnih festivala. Vlado Keršević, glumac i profesor, navodi kako je za Susrete bilo prijavljeno 18 predstava te da je za natjecateljski dio odabrano 8 predstava, pet iz BiH te po jedna iz Hrvatske,Srbije i Crne Gore.

U natjecateljskom dijelu Festivala, osim HNK Mostar ove godine nastupaju Satiričko kazalište „Kerempuh“iz Zagreba, East West Centar iz Sarajeva,Crnogorsko narodno pozorište Podgorica, Narodno pozorište Sombor, Kamerni teatar Sarajevo,Narodno pozorište RS-a iz Banja Luke te Bosansko narodno pozorište iz Zenice.

Festival traje do 28.11. kada će najboljima biti dodjeljene nagrade o kojima će odlučivati žiri u sastavu: prof.dr Muhamed Dželilović teatrolog iz Sarajeva, Nebojša Bradić redatelj iz Beograda, te Branka Cvitković, glumica HNK iz Zagreba, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close