Potpisivanje sporazuma

HKD "Napredak" nastavlja suradnju s institucijama kulture Hrvatske

Kultura / Flash | 17. 10. 2016. u 15:03 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpisivanjem sporazuma Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" i Nacionalna i sveučilišna knjižnica Zagreb i Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje obavezali su se da će se njihova suradnja zasnivati na konkretnim projektima radi očuvanja hrvatskog kulturnog identiteta.

''Nacionalna i sveučilišna knjižnica Zagreb u nastavku suradnje s HKD "Napredak", koja je počela 2001. godine, pomoći će u digitalizaciji starih časopisa da bi „Napredak“ imao potpunu zbirku izdavačke djelatnosti'', izjavila je Feni direktorica knjižnice Tatijana Petrić.

Ona je u Sarajevu s predsjednikom HKD „Napredak“ Franjom Topić potpisala Sporazum o uređivanju odnosa.

''Sljedeće godine ove dvije institucije planiraju obilježiti 115 godina od osnivanja HKD „Napredak“, te će u Knjižnici biti priređena retrospektivna izložba plakata i druge vizualne građe vezane uz djelovanje Društva od njegove obnove 1990. godine do danas'', kazao je Topić.

Također, navedeni Sporazum Topić je potpisao s direktorom Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje Željkom Jozićem.

''Veoma nam je drago što ćemo s „Napretkom“ ostvariti suradnju ove godine, te ćemo početkom prosinca objaviti knjigu „Besjede“ Matije Divkovića i obilježiti 400 godina od njegova izlaska. Tim povodom u Zagrebu i Sarajevu bit će održan znanstveni skup o Matiji Divkoviću i njegovom utjecaju na hrvatski jezik u BiH i u Hrvatskoj'', rekao je Jozić.

Kopirati
Drag cursor here to close