Fra Miljenko Šteko

Hercegovački provincijal: Ne zaboravimo duhovnu stranu Božića

Kultura / Flash | 25. 12. 2015. u 11:28 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegovački provincijal fra Miljenko Šteko na misi plonoćki u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru pozvao je vjernike da u ovim blagdanskim danima ne zaborave duhovnu stranu - stvarni dolazak Gospodina.

''Mnogima je ovo vrijeme došašća prošlo, a da im nije na pamet palo da bi Božić trebao biti put do punine duha. Jednostavno su misli bile zaokupljene što spremiti za jelo, kako okititi Božićno drvce i očistiti kuću. Ne smijemo svoje srce i misli vezati za ovo vanjsko, jer ne smijemo zaboraviti duhovnu stranu, stvarni dolazak Gospodina. Bog nam je na Božić darivao samoga sebe. To je istinski Božić, savršeni dar'', poručio je u propovijedi hercegovački provincijal.

Katolici iz Mostara svoj najveći blagdan Božić dočekali su u crkvama, na svetim misama polnoćkama.

U mostarskoj katedrali "Marije Majke Crkve" svetu misu polnoćku predvodio je biskup Ratko Perić koji je pozvao vjernike da slijede Isusov put, istaknuvši da se Božić rodio kako bi otkupio svijet od grijeha.

''Isus se rodio da otkupi cara Augusta, Poncija Pilata, Heroda, kaifu ... prezrene, cijeli svijet uz uvjet da se ljudi pokaju - rekao je biskup Perić.

Kopirati
Drag cursor here to close