scena

Grabar-Kitarović ohrabrila HKD Napredak u misiji očuvanja hrvatske kulture i baštine

Kultura / Flash | 25. 02. 2016. u 14:55 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je izaslanstvo Hrvatskog kulturnog društva Napredak s kojima je razgovarala o njihovom radu u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i inozemstvu te stanju bosanskohercegovačkih Hrvata u odnosu na trenutnu političku, socijalnu i kulturnu situaciju u kojoj se nalaze.

Izaslanstvo HKD Napredak, kojeg su osim predsjednika Franje Topića činili Tomislav Dubravac, predsjednik Glavne podružnice Zagreb i Slavica Mijić Lukač, dopredsjednica Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu, upoznali su Predsjednicu s planovima Društva u narednom razdoblju te podijelili svoje dojmove s prošlogodišnjeg susreta s Papom Franjom.

Predsjednica Grabar-Kitarović pozdravila je njihov predani rad u posljednjih 110 godina te dostignuća u očuvanju hrvatske kulture i baštine kroz brojne aktivnosti ogranaka HKD Napredak, kako u Bosni i Hercegovini, tako u Republici Hrvatskoj i inozemstvu.

Ohrabrila ih je u daljnjim nastojanjima te izrazila očekivanje kako će Vlada Republike Hrvatske i ostale hrvatske institucije adekvatno pratiti nastavak njihovog uspješnog rada.

Kopirati
Drag cursor here to close