snježno kraljevstvo

Frozenforija poharala Narodnu knjižnicu

Kultura / Flash | 18. 02. 2016. u 13:38 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodna knjižnica HNŽ Mostar, organizirala je 17. veljače dvije radionice na temu "Snježno kraljevstvo".

Omiljeni crtić u priči oduševio je male pričopričalice i zbog velikog interesa Narodna knjižnica će ponoviti pričaonicu 03. ožujka. Za ove radionice vladao je neviđeni interes, razumljivo jer je "Snježno kraljevstvo" trenutno najpopularniji crtani film za djecu. Nakon poznate im priče uslijedila je kreativna radionica, djevojčice su oduševljeno izradile Else, a dječaci simpatičnog Olafa.

''Nacrtane pahuljice na obrazima, ostat će kao predivna uspomena na još jedno druženje u knjižnici. Cilj ovih druženja je promicanje čitanja od najranije dobi i stjecanje navike dolaska u knjižnicu'', poručili su iz Narodne knjižnice.

Radionice šaha

Također, u tijeku su prijave za besplatne radionice šaha za sve dobne skupine.

''Narodna knjižnica u suradnji s Klubom Informacijskih znanosti organizira radionice šaha. Voditelj tečaja je student Filozofskog fakulteta Tomislav Papac iz šahovske obitelji koji se šahom bavi više od dvadeset godina'', poručuju iz Narodne knjižnice.

Inače, Tomislavov otac trenutno je sudac šahovske lige BiH.

''Pozivamo sve osnovnoškolce, srednjoškolce, studente, zaposlene, nezaposlene, umirovljenike i sve ljubitelje šaha da nam se pridruže jer šah nas čini zrelijim i inteligentnijim'', pozivaju iz Knjižnice.

Podsjetimo, Narodna knjižnica organizira brojne akcije, radionice, čitaonice i pričaonice tijekom cijele godine. Volonteri i članovi knjižnice i u ovoj godini nastavili su rad na projektu Mostar čita.

Na put s knjigom

Ranije su na projektu svojim pričama obradovali Starački dom, odjel pedijatrije, darovali su knjige, podučavali naše sugrađane o tome kako su pisale stare civilizacije, ugostili su brojne književnike…

Također, u knjižnici su organizirani i besplatni tečajevi njemačkog, engleskog, informatike, origamija, pletenja...

Narodna knjižnica trudi se motivirati naše sugrađane da se 'vrate' knjigama, a one najmlađe žele potaknuti da zavole maštoviti svijet knjiga.

Uzimajući u obzir činjenicu da djeca i mladi danas sve manje čitaju, te bježe od knjiga i oslanjaju se na novu tehnologiju ovakve aktivnosti su vrlo važne jer ipak, čitanje nas vodi na nevjerojatna putovanja i obogaćuje u svakom smislu.

Aktivnosti Narodne knjižnice HNŽ-a možete pratiti na njihovoj Facebook stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close