BHR1

''Frižider'' odledio radio dramu

Kultura / Flash | 08. 12. 2014. u 14:49 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radio Bosne i Hercegovine je jedini radio u BiH koji u svojoj produkciji ima i radio dramu. Zbog poznatih (financijskih) okolnosti dramski program je imao dužu pauzu, ali i 'pored svega' produkcija radio-drame se, ipak, nastavlja.

U utorak 16. prosinca u programu BHR1 u 20.03 je premijera radio-komedije Frižider scenariste Zilhada Ključanina i rediteljice Ljiljane Pavlović. Glave uloge igraju (i pjevaju) Gordana Boban i Izudin Bajrović, glazbu za songove uradio je Samir Mršević, a majstor tona je Šerkan Cakić.

‘’Frižider je duhovita priča o bračnom paru koji se suočava sa izazovima „krize srednjih godina“ u suvremenim bosansko-hercegovačkim uvjetima. Ova zanimljiva priča, zajedno sa songovima na stihove Ogdena Neša, nikoga neće ostaviti ravnodušnim’’, ističe redateljic Pavlović.

Glumica Gordana Boban kaže da je za nju radio drama izazov. ‘’Tu je posao glumca teži, jer mu je glas jedino sredstvo kojim gradi maštu slušatelja. Ali, baš u tome i jeste zadovoljstvo glumačkog rada na radiju’’, kaže Boban.

Tekst radio drame Frižider osvojio je drugo mjesto na natječaju za najbolji radio-dramski tekst za 2012-tu godinu. Radio Bosne i Hercegovine će i u 2015-oj godini, kada slavi jubilej 70 godina postojanja, raspisati novi natječaj za originalnu radio-dramu svih žanrova.

Kopirati
Drag cursor here to close