Okrugli stol

Fra Jozo Vasilj - tiha snaga čovječnosti koja djeluje i danas

Kultura / Flash | 21. 03. 2017. u 11:20 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu 21. ožujka - Svjetskoga dana socijalnoga rada Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru – studij socijalnoga rada organizira okrugli stol – fra Jozo Vasilj o temi 'Čovječnost na djelu'.

''Čestitam vam Dan socijalnog rada i još jednom potvrđujemo da ste vi lideri obilježavanju vrijednosti. Mi smo na fakultetu posebno sretni što je ovaj današnji dan povezan s velikanom fra Jozom. On nam je bio uzor, bio je uzor i studentima i kolegama profesorima ali bio je uzor i kolegama svećenicima pa i svima koji su ga poznavali. Budući se bavim komunikacijom, meni se čini da je naš pokojni profesor bio karizmatik. Imao je osobine karizmatika, ali jedna najjača osobina koja se ogledala kroz djelovanje i osobnost našeg fra Joze bila je njegova blagost, a mogu reći da je on bio i još uvijek jeste tiha snaga'', rekao je u svom pozdravnom govoru dekan Filozofskog fakulteta Zoran Tomić.

Pročelnica studija Socijalnog rada Davorka Topić – Stipić u svom govoru je rekla da studij Socijalnog rada ove akademske godine obilježava deset godina svog rada.

''Uvjerena sam kako za to velike zasluge pripadaju prof. Vasilju i njegovom predanom angažmanu. Njegov trud zalaganje i rad uvijek i potpuno su bili za čovjeka, za konkretnog čovjeka s imenom i prezimenom. Njegova dobrota plemenitost i ''tihost'' i danas se nakon njegova odlaska prepričava i danas deset godina nakon njegove smrti'', rekla je između ostalog Topić – Stipić u svom pozdravnom govoru.

Nakon pozdravnih govora uslijedila su izlaganja o temi 'Fra Jozo na Sveučilištu', te predavanje prof. dr. Zdravke Leutar o osnivanju studija socijalnoga rada.

Središnji dio okrugloga stola činila su predavanja Socijalni rad - čovječnost na djelu – glavno obilježje Jozina djelovanja i struke socijalnoga rada, Promicanje zajednice i održivost okoliša - lik i djelo fra Joze Vasilja i Fra Jozo Vasilj – briga za čovjeka u potrebi.

Kopirati
Drag cursor here to close