Veselje

Folklorni plesovi i narodne nošnje u Blagaju

Kultura / Flash | 09. 08. 2015. u 11:17 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu navečer Blagaj je bio centar folklora u ovoj regiji. Naime, u ovom mjestu pored Mostara održani su XXXII susreti prijateljstva Blagaj 2015. Svečanost se održala na igralištu osnovne škole.

U programu su sudjelovali KUD 'Nakem' Bursa iz Turske, KUD 'Altinova' iz Turske, BKUD 'Behar' iz Gunje (HR), KUD 'Ramadan Sarkić' Tuzi (CG), KUD 'Neretva' iz Jablanice, KUD 'Karaula' iz Karaule, FA 'Panonija' iz Tuzle, KUD 'Podveležje' iz Podveležja, KUD 'Rudar' iz Lukavca, KUD 'Bijelo polje' iz Potoka kod Mostara, KUD 'Izvor 08' iz Kiseljaka, BKUD 'Gornji Rahić' iz Brčkog i domaćini iz Blagaja.

Više fotografija s događaja pogledajte u fotogaleriji.

Predsjednik KUD-a 'Blagaj' Nihad Jašarević rekao je da mu je veoma drago što imaju sreću po 32. put ugostiti drage goste iz Bosne, država regije, ali i prijateljske Turske.

Prigodnim riječima prisutnima se obratila ministrica obrazovanja i znanosti FBiH Elvira Ćemalović Dilberović, koja je istaknula važnost ove i drugih manifestacija sličnog karaktera. Kazala je kako treba podržati svečanosti poput ovoga koji njeguje povijest, a ujedno uči nove generacije nečemu što je bilo i što treba čuvati i dalje.

Ćemalović Dilberović je službeno otvorila ovogodišnju manifestaciju, a Jašarević joj je uručio prigodan poklon - sliku sa motivom Starog mosta u Mostaru i starog dijela grada.

U predvečernjim satima upriličen je defile sudionika Susreta prijateljstva dijelom Mostara. Sudionici su, kao i proteklih godina, prošli od Starog mosta, Kujundžilukom, ulicom braće Fejića do trga Musala, odakle su se zaputili u Blagaj.

Kopirati
Drag cursor here to close