Raskoš nošnji

Folklorne skupine osmu godinu zaredom prodefilirane Neumom

Kultura / Flash | 22. 08. 2015. u 13:56 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

VIII. Večer hrvatskog folklora u Neumu ponovno je ispunila sva očekivanja. Već tradicionalno ova se večer organizira povodom obilježavanja Dana općine Neum i blagdana Gospe od zdravlja, zaštitnice neumske župe.

Raskoš svojih nošnji, tradiciju i običaje, pjesme i plesove pokazalo je sedam vrhunskih KUD-ova iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Večer je započela svečanim mimohodom kulturno-umjetničkih društava ispred hotela Sunce do plaže hotela Zenit gdje je smještena pozornica.

Nazočne je pozdravio i poželio dobrodošlicu načelnik općine Neum dr. Živko Matuško, koji je zajedno sa direktorom hotela Zenit Ivanom Lakićem od organizatora HKUD Lindžo primio prigodnu zahvalu za dosadašnju dugogodišnju potporu i suradnju.

Za bogatu i zanimljivu večer zaslužni su nastupi , pored dva domaća društva HKUD Lindžo Neum, i HKUD Hutovo , i FA Lisinski Vinkovci, KUD Ivanić Grad, FA Zora Opatija, KUD Kamešnica Livno,te Ine Tadić i Hercegovački bećari.

Voditelj programa bio je vrhunski poznavatelj starina i tradicije pjesma i plesova, Branko Uvodić.

VIII. večer hrvatskog folklora ostat će zapamćena i kao dan obilježavanja 70.-e obljetnice djelovanja HKUD Lindžo iz Neuma, te su tim povodom članovi društva promovirali i svoj novi CD pod nazivom „Oj kamenu rodni moj“.

Kao i dosadašnjih godina, organizator ove bogate večeri je HKUD Lindžo, a pokrovitelj općina Neum.

Kopirati
Drag cursor here to close