Civilni poslovi

Financijska pomoć za Narodno pozorište u Mostaru

Kultura / Flash | 28. 04. 2016. u 12:03 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović razgovarao je danas u Sarajevu sa direktorom Narodnog pozorišta Mostar o teškoj financijskoj situaciji u kojoj se ta institucija kulture nalazi.

Direktor Narodnog pozorišta Mostar Almir Mujkanović informirao je ministra Osmanovića da se od osnivanja do danas, Narodno pozorište u Mostaru nametnulo kao najeminentnija institucija kulture koja je donijela različitost umjetničkog djelovanja i izraza u gradu Mostaru i šire.

‘’Uspjeh i napredak Narodnog pozorišta u Mostaru najbolje opisuju sudjelovanja na značajnim festivalima u regiji, gostovanja u zemlji i inozemstvu, te nagrade i priznanja koja su dobili naši glumci za kvalitet svojih izvedbi’’, rekao je direktor Mujkanović i naglasio da je zbog velikih dugovanja opstanak ove eminentne institucije doveden u pitanje.

Posebno je naglasio velika dugovanja koja ova ustanova ima na osnovu poreza, te zatražio pomoć u rješavanju tog problema. Ministar Adil Osmanović izrazio je punu spremnost da u okviru mandata Ministarstva civilnih poslova pomogne u financijskoj stabilizaciji Pozorišta, te pozvao ostale nadležne institucije da pomognu u radu ove ustanove.

Na sastanku je posebno naglašena dobra suradnja koja je osvarena zahvaljujući entuzijazmu i suradnji rukovodstava Hrvatskog narodnog kazališta i Narodnog pozorišta Mostar. Dvije najznačajnije mostarske kulturne ustanove imaju potpisan i memorandum o suradnji kojim su se obavezali gostovati jedni kod drugih i pokušati godišnje napraviti jednu koprodukcijsku predstavu, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close