Stolac

Festival kulture Slovo Gorčina od 24. do 26. srpnja

Idemo premostiti pustinju, 49. put po redu! Dođite u Stolac od 24. do 26. srpnja, poručuju organizatori.
Kultura / Flash | 01. 07. 2020. u 18:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Festival kulture Slovo Gorčina 

Festival kulture Slovo Gorčina održat će se i ove godine od 24. do 26. srpnja. 

Odgovorno i strpljivo smo pratili razvoj zdravstvene situacije u Bosni i Hercegovini i Stocu, te u ovim izazovnim vremenima za svakoga od nas, potrudili se osmisliti način da održimo dugu tradiciju festivala, poštujući odluke i preporuke nadležnih tijela, poručuju organizatori. 

Slovo Gorčina je manifestacija koja nudi priliku za okupljanje oko sadržaja koji su poezija, glazba, slika, film, filozofija, povijest i svi drugi mediji ljudskog duha. Cilj manifestacije je duhovno povezivanje prožeto zajedništvom u svemu onome što je lijepo i korisno, te oživljavanje ideje Maka Dizdara da na jednom festivalu, pod stolačkim svodom, dovede cjelokupno naše umjetničko stvaralaštvo.

Posjetite Stolac i ove godine i doživite tri dana kulturno-umjetničkih sadržaja na otvorenom: muzej pod svodom Maka Dizdara, osvježite se u hladnoj Bregavi i osjetite duh Mediterana, te saznajte tko su najbolji mladi pjesnici i pjesnikinje ove godine.

Prije početka samog festivala, 10. srpnja, objavit će se deset imena finalista i finalistkinja ovogodišnjeg natječaja za dodjelu književne nagrade Mak Dizdar za prvu neobjavljenu zbirku poezije, na koji je ove godine pristigao rekordan broj rukopisa, njih 68.

Ovogodišnje Slovo Gorčina započinjemo u petak, 24. srpnja, obilaskom Stoca, raskršća civilizacija; a nakon toga će uslijediti dodjela nagrade Mak Dizdar, najboljem mladom pjesniku/inji, te program posvećen ovogodišnjem gostu pjesniku, Semezdinu Mehmedinoviću. Večer se završava koncertom Mustra Orchestra.

U subotu, 25. srpnja, bit će otvorene izložbe Landin Exile, Armira Mujkića, te What Remains Behind, umjetnice Aleksandre Kokotović. Iste večeri, gostima i publici će se predstaviti Buybookovi autori i autorice: Đurđica Čilić, Nenad Rizvanović i Igor Borozan, te će biti upriličen koncert benda Embryoi DJ set AfterAffair.

Ovogodišnji festival kulture Slovo Gorčina završavamo u nedjelju 26. srpnja, promocijom knjige Papagaj Sloboda, autora Vernesa Subašića, prošlogodišnjeg dobitnika nagrade Mak Dizdar i otvorenim mikrofonom, koji će moderirati Alen Idriz.

Idemo premostiti pustinju, 49. put po redu! Dođite u Stolac od 24. do 26. srpnja, poručuju organizatori. 

Kopirati
Drag cursor here to close