Radost za djecu

eMTeeM u punom radnom zamahu

Kultura / Flash | 08. 04. 2017. u 08:53 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naredna tri dana u Mostarskom teatru mladih vrlo je živo. Danas, u subotu 8. travnja, s početkom u 10 sati počinje naša nova aktivnost namijenjena djeci od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Naime, organiziramo dramsku i lutkarsku radionicu s bakom pričalicom. Baka – pričalica je Sreta Žuljević, doktor pedagoških znanosti u mirovini, nakon dugogodišnjeg rada s djecom (prije rata u Mostaru a tijekom i nakon rata u Njemačkoj i SAD), još uvijek je zadržala entuzijazam za rad s djecom kojima kroz igru želi prenijeti ljubav prema čitanju kao i dramskom i lutkarskom izražavanju.

Radionica će se odvijati svake subote od 10 do 11 sati na Memorijalnoj sceni 2532. Bit će to radost za djecu.

U nedjelju, 9. travnja s početkom u 12 sati ansambl Mostarskog teatra mladih odigrat će 82 – gu reprizu predstave ''Maslinova grana'' u Fejićevoj ulici, a u slučaju lošeg vremena predstava će se igrati na Memorijalnoj sceni 2532.

Predstava se igra kao znak podrške učenicima iz Jajca koji su digli glas protiv podjele njihove škole I njihovog razdvajanja. Mostarski srednjoškolci ovom izvedbom dižu svoj glas protiv podjela koje su im nametnute, ali nude i riješenja i svoje viđenje situacije u kojoj žive.

U ponedjeljak u Banja Luci Počinje drugi dio 19. Konferencije 'Kultura I društveno poduzetništvo'.

Domaćin i organizator ovog drugog dijela konferencije je Pozorište mladih “Dis” iz Banja Luke. U okviru konferencije koja će okupiti Ministarstvo industrije energetike i rudarstva u Vladi Republike Srpske, JU Specijalna biblioteka za slijepa i slabovidna lica RS, DIS-Pozorište mladih Banja Luka, Centar za podršku osobama s invaliditetom Univerziteta Banja Luka, BiH Centar IDEA-e (Međunarodna asocijacija za dramu, teatar i obrazovanje), BiH Centar ASSITEJ-a (Međunarodna asocijacija pozorišta za mladu publiku), Fondacija „New Hope“, Gradska organizacija slijepih Banja Luka, Muzej Republike Srpske, Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske, Portal Kultura, Centar za dramski odgoj Mostar…

U okviru Konferencije biše izvedena i 32 – ga repriza predstave “Presuda: Tiha likvidacija”, autorski projekt Seada Đulića.

Kopirati
Drag cursor here to close