povijesna predavanja

Ekskurzije u Vukovar za učenike iz BiH

Kultura / Flash | 09. 12. 2016. u 11:26 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Ministarstvu hrvatskih branitelja Republike Hrvatske u Zagrebu u četvrtak je održan sastanak o organiziranju ekskurzija u Vukovar učenika završnih razreda osnovnih škola iz BiH u kojima se nastava izvodi na hrvatskom jeziku, priopćeno je iz Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ).

Na sastanku su sudjelovali ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ Petar Galić, ministar branitelja Zapadnohercegovačke županije Mladen Begić i ministar hrvatskih branitelja Republike Hrvatske Tomo Medved.

Na ekskurzije bi u turnusima u Vukovar odlazili svi zainteresirani učenici škola iz BiH u kojima se nastava izvodi na hrvatskom jeziku, a prigodom posjeta Vukovaru za učenike bi bilo osigurano i stručno povijesno predavanje o tom gradu u Domovinskom ratu.

Dogovoreno je da ministar Galić dostavi Vladi Republike Hrvatske informaciju o broju učenika s financijskim pokazateljima kako bi Vlada Republike Hrvatske mogla planirati i osigurati cjelokupan iznos sredstava u Proračunu za 2017. godinu za ovu namjenu, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close