Odmotavanje

Duvnjaci predstavom ‘Klupko’ oduševili Livnjake

Kultura / Flash | 30. 05. 2015. u 05:53 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dramska sekcija Gimnazije Marka Marulića i Kulturno-informativnog centra Tomislavgrad izvela je u kinodvorani Narodnog Sveučilišta Livno kultnu komediju Pere Budaka - “Klupko”.

Riječ je o komediji čija je radnja smještena u ličko selo, u ‘Klupko’ su upleteni gostioničarka Ruža i njezina kći Anica, Josina koji sve vidi, čuje i sve zna, te njegova žena Antuša i udovac Mijat koji oblijeće oko Ruže. Tu su i dva mlada para, Josinina kći Vranjica i Radojko, koji svojim dolaskom unosi pomutnju u selo, te Jeka i Ilija.

Kako se ‘Klupko’ zavijalo, i kasnije odvijalo, mogli su vidjeti oduševljeni gledatelji u solidno popunjenoj kinodvorani, kojom su se nebrojeno puta prolamali gromoglasni smijeh i pljesak.

Iako je riječ o mladoj amaterskoj glumačkoj skupini, koju su za ovu predstavu pripremale profesorica hrvatskoga jezika Zdenka Zrno i ravnateljica kulturno-informativnog centra Danijela Papić, stjecao se dojam da iza sebe imaju mnoštvo odigranih predstava, a ovo je bilo njihovo tek prvo gostovanje.

Mladi glumci iskazali su zadovoljstvo reakcijama i podrškom publike kao i gostoprimstvom organizatora, obećavši skori posjet s nekom drugom predstavom, stoji i priopćenju koje je Narodno sveučilište Livno poslalo medijima, o uspješnom gostovanju Dramske sekcije Tomislavgrad kod susjeda Livnjaka.

Kopirati
Drag cursor here to close