Kurban Bajram

Donacija iz Turske: Kurbani za 20 tisuća obitelji u BiH

Kultura / Flash | 23. 09. 2015. u 17:06 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki broj humanitarnih organizacija i udruženja iz Turske na adrese 20 tisuća ugroženih obitelji podijelit će kurbane, koji će se klati u Bosni i Hercegovini. U povodu Kurban-bajrama, ove godine u Bosni i Hercegovini, predvođeni humanitarnom organizacijom Islamske zajednice Republike Turske (Diyanet Vakfi) i Crvenim polumjesecom (Kizilay) udruženja IHH, Deniz Feneri, Yeryuumluuml, Doktorlari, Cansuyu, Aziz Mahmut Huumldayi i pojedine općine zaklat će tri tisuće kurbana.

Kurbane, zaklane u ime dobročinitelja iz Turske, humanitarna udruženja podijelit će širom Bosna i Hercegovine, kako ugroženim bošnjačkim obiteljima, tako i srpskim i hrvatskim.

Veleposlanik Republike Turske u BiH Cihad Erginay u bajramskoj poruci također je naglasio važnost međusobnog pomaganja. Erginay je kazao da su nakon prirodnih katastrofa koje su pogodile BiH, prošle godine osim državnih udruženja, ugroženima u bratskoj Bosni odanu ruku pružili i ljudi Anadolije.

''Uz meso koje je podijeljeno za Kurban-bajram bratstvo među građanima dviju država postalo je vidljivo. Snažno vjerujem da će i ovog bajrama dobrotvorne aktivnosti u BiH, bez obzira na vjersku i etničku pripadnost koje će pored državnih udruženja učiniti i nevladine organizacije, općine i naši građani, među narodima učvrstiti ljubav i toleranciju i bitno doprinijeti u izgradnji budućnosti u miru'', rekao je Erginay u bajramskoj poruci, priopćio je Odjel za odnose s javnošću Veleposlanstva Republike Turske u BiH.

Za prošli Kurban-bajram u Bosni i Hercegovini humanitarna organizacija Islamske zajednice Republike Turske (Diyanet Vakfi) podijelila je 420 kurbana, Udruženje Hasene 1.498, humanitarna organizacija IHH 217, Udruženje Aziz Mahmud Hüdayi 210, Udruženje Deniz Feneri 100 te Udruženje Yeryuumlzuuml; Doktorlari 90 kurbana, za 15 tisuća ugroženih obitelji.

Kopirati
Drag cursor here to close