Svečanost

Dodjela nagrada ''Nijaz Slipičević“ 2021. u ponedjeljak u Centru za kulturu

Svi koji ne budu mogli doći, moći će pratiti dodjelu preko live streama na Facebook stranici Fondacije Slipičević.
Kultura / Flash | 19. 09. 2021. u 11:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanost dodjele nagrada „Nijaz Slipičević“ 2021. bit će upriličena u ponedjeljak 20.09. s početkom u 19 sati u mostarskom Centru za kulturu. Svečanost dodjele nagrada pratit će prikladan zabavni program uz nastup Elvedina Delića i Saše Đermanovića te Mostarskih mažoretkinja. 

Građani su pozvani da dođu na dodjelu nagrada. Ulaz je slobodan, uz pridržavanje epidemioloških mjera. Izjave za medije su predviđene uoči početka događaja.    

Svi koji ne budu mogli doći, moći će pratiti dodjelu preko live streama na Facebook stranici Fondacije Slipičević.

I ove godine su građani Mostara, putem glasanja na društvenim mrežama birali kome će pripasti prestižna nagrada ''Nijaz Slipičević'', koja se tradicionalno dodjeljuje mladim ljudima koji su ostvarili značajne rezultate u svojim poljima. Glasalo se preko Facebook stranice Fondacije Slipičević u dvije runde. Zabilježen je veliki interes građana Mostara koji su sa skoro 2200 glasova odabrali između šest nominiranih. 

Mostarski teatar mladih, FC Mostar SG „Staklorad“ i Univerzitetski Karate Klub "Student" Mostar nisu ušli u finalnu rundu u kojoj su se našle Mostarske mažoretkinje, Elvir Šendro i Jasmin Trnovac. Ove godine je zabilježena naročito tijesna utrka između finalista.

Prvu nagradu „Nijaz Slipičević“ osvojio je Jasmin Trnovac, kondicioni trener FK Velež i plivačice Lane Pudar, za dovođenje mostarskih sportista u formu da pronose slavu Mostara na najvišem nivou - u evropskim takmičenjima i na Olimpijskim igrama.

Drugu nagradu „Nijaz Slipičević“ osvojio je Elvir Šendro, mladi profesionalni bokser iz Mostara koji niže pobjede nokautom na svjetskoj sceni, ponos Bokserskog kluba Mostar i reprezentativac BiH sa rezultatima u olimpijskom boksu – za nastavak svijetle tradicije mostarskog boksa. 

Treću nagradu „Nijaz Slipičević“ osvojile su Mostarske mažoretkinje, višestruke državne prvakinje, pobjednice internacionalnih mažoret takmičenja i poznate ambasadorice grada Mostara u Evropi i svijetu za kontinuiran rad s mladim ljudima i postignute rezultate u proteklih 26 godina djelovanja.

Fondacija Slipičević će i ove godine, po treći put, dodijeliti plaketu „Nijaz Slipičević“ kao posebnu počast onima koji su zadužili Mostar svojim ostvarenim rezultatima. Dobitnik plakete „Nijaz Slipičević“ za 2021. godinu bit će Salko Pezo, akademski slikar i istaknuti kulturni radnik, za dugogodišnji doprinos razvoju mostarske kulture.        

Kopirati
Drag cursor here to close