Dan nezavisnosti

Dodijeljene nagrade za najbolji literarni rad u Mostaru

Kultura / Flash | 28. 02. 2017. u 11:53 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Petu godinu za redom Pedagoški zavod Mostar i IC štamparija Mostar organizirali su svečanost povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Po riječima savjetnika u Pedagoškom zavodu Mostar za bosanski jezik i književnost Nusreta Omerike, riječ je o tradicionalnoj manifestaciji "Ja domovinu imam i u srcu je nosim", a u okviru koje je raspisan nagradni literarni natječaj na temu "U zjenici oka, k'o srna slobodna".

''Opredijelili smo se da radimo s mladima jer su oni budućnost zemlje i ti koji iskazuju sve ono što BiH treba, a to je da živimo zajedno i bez međusobne razlike'', kazao je direktor IC štamparije Mostar Ibro Rahimić.

Po njegovim riječima, prije pet godina organizatori su imali misiju da natječaj bude na razini srednjih škola u čitavoj Hercegovačko-neretvanskoj županiji, ali dosad sudjeluju samo škole koje izučavaju nastavu po bosanskom planu i programu.

''Nadam se da će brzo doći taj datum kada će se svi uključiti u ovu manifestaciju'', optimističan je Rahimić.

Direktorica Pedagoškog zavoda Mostar Sabaheta Bijedić istaknula je kako su kroz promociju literarnog stvaralaštva učenika željeli obilježiti Dan neovisnosti te pokazati onu ljepšu stranu, a to je emocija i ljepota doživljaja učenika o svom rodnom kraju, svom gradu i domovini.

Prvo mjesto za najbolji literarni rad ovogodišnjeg natječaja pripalo je učenici četvrtog razreda II Gimnazije Mostar Adnani Hujdur, drugo učenici Srednje škole Jablanica Jasmini Durić, dok su treće mjesto podijelili učenica iz Medicinske škole Mostar Selma Žetica i učenik II Gimnazije Mostar Tarik Repeša.

Pobjednici natječaja nagrađeni su novčanim nagradama i diplomama, za osvojeno prvo mjesto 200 maraka, za drugo 150 i treće 100 maraka

Kopirati
Drag cursor here to close