Zagreb

Dobrotvorna večer za obnovu širokobriješke crkve

Kultura / Flash | 30. 10. 2015. u 07:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za širokobriješku crkvu može se reći da se njezine ljepote oči ne mogu nagledati. Resi je jednostavnost, sklad, čvrstoća, a znakovitost joj je višestruka i gotovo neiscrpiva. Crkva je spomenik kulture i pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika Bosne i Hecegovine.

Kako bi se sačuvala i zaštitila ljepota širokobriješke crkve i kako bi se spriječilo njezino propadanje i prepuštanje zubu vremena, Franjevački samostan Široki Brijeg i Zavičajna zajednica Široki Brijeg u Zagrebu organiziraju, u petak 30.listopada 2015. u 19.30 sati (hotel West inn, Zagreb) dobrotvornu večer za obnovu širokobriješke crkve.

Ovim događajem se ujedno obilježava i 110. obljetnica izgradnje nove crkve na Širokom Brijegu.

Uz brojne visoke uzvanike iz znanstvenog, kulturnog, gospodarskog, političkog i društvenog života Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine u programu će sudjelovati i glazbenici Đani Stipaničev, Ivan Mikulić, Lucija Zovko i fra Zvone Pavičić.

Tijekom večeri bit će prikazan dokumentarni film o povijesti izgradnje crkve i samostana na Širokom Brijegu, koji je, osim duhovnog, središte i kulturnog, obrazovnog i društvenog života zapadne Hercegovine od svojih početaka do danas, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close