Mostar

Dječji mjuzikl 'Bajka o Pepeljugi' otvara koncert mostarskog Simfonijskoga orkestra

Na repertoaru koncerta su brižljivo odabrani najpopularniji crtani filmovi iz radionice Walta Disneyja, a aranžmane za sve skladbe potpisuje maestro Damir Bunoza.
Kultura / Flash | 20. 06. 2022. u 18:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dječji mjuzikl "Bajka o Pepeljugi", koji potpisuje maestro Damir Bunoza, otvorit će koncert "Disney’s Classics" koji će se u organizaciji Simfonijskog orkestra Mostar održati u ponedjeljak, 20. lipnja, u 20 sati u parku Zrinjevac povodom Svjetskog dana glazbe.

Na repertoaru koncerta su brižljivo odabrani najpopularniji crtani filmovi iz radionice Walta Disneyja, a aranžmane za sve skladbe potpisuje maestro Damir Bunoza.

''Na dječjem mjuziklu 'Bajka o Pepeljugi', nastupa tridesetak djece Glazbenog vrtića Mostar koji će i glumiti i pjevati. Mjuzikl traje petnaestak minuta, a osmišljen je kao pravi dječji mjuzikl u kojem djecu prati kompletan orkestar'', istaknuo je maestro Bunoza na konferenciji za novinare u Mostaru organiziranoj u povodu koncerta.

Nakon mjuzikla planirane su instrumentale poznatih melodija, a potom slijedi oko jedanaest točaka na kojima će nastupiti solo pjevači s Disneyjevim pjesmama.  

Na koncertu će nastupiti mezzosopranistice, Nikolina Zovko iz Mostara i Dora Jana Klarić iz Makarske, a iz Osijeka će se, nakon što je u tamošnjem HNK-u odigrao niz uspješnih opernih rola, damama pridružiti i Mostarac, bariton, Karlo Miličević.

Mezzosopranistica Nikolina Zovko kaže kako je za nju ovo jedno novo iskustvo jer je dosad radila samo klasični program i glazbu romantizma, baroka itd.

''Ulazak u žanr mjuzikla za mene je izazov i počašćena sam što su mi ukazali povjerenje'', rekla je Zovko.

Ravnateljica Simfonijskoga orkestra Snježana Zovko pozvala je djecu i njihove roditelji da se okupe u ponedjeljak na koncertu gdje će moći uživati i u odabranim dijelovima crtanih filmova koje će moći pratiti na velikom led ekranu, dodajući kako će se u koncertnom programu pronaći i starija publika.

Sastavom Simfonijskog orkestra Mostar ravnat će Robert Homen iz Zagreba.

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare, Simfonijski orkestar zatvorit će također i Baščaršijske večeri 31. srpnja ove godine. Tom prilikom će sarajevskoj publici priuštiti reprizu koncerta "Sve ove godine" u Bosankom kulturnom centru u Sarajevu, a specijalna gošća bit će glazbena umjetnica Aida Mušanović.

''Mislim da ćemo na isti način, ako ne i upečatljivije, oduševiti Sarajlije, jer ipak su momci s Miljacke stvorili Indexe u čijim pjesmama će uživati još brojne generacije kako Mostaraca tako i Sarajlija'', poručila je ravnateljica Simfonijskoga orkestra Mostar.

Podsjećamo, 28. i 29. ožujka ove godine mostarski simfoničari su sa svojim prijateljima iz Rock škole Mostar u Gradu na Neretvi održali koncert koji su posvetili 60. rođendanu legendarne pop skupine "Indexi". 

Kopirati
Drag cursor here to close