Projekat

Djeca mira stižu u Mostar

Kultura / Flash | 16. 11. 2015. u 14:08 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje za razvoj i promicanje umjetničke djelatnosti Magacin Kabare iz Sarajeva, uz podršku Američkog veleposlanstva u BiH, u periodu travanj - prosinac 2015. godine realizira projekat 'Djeca mira' namijenjen mladima, odnosno generacijama koje su rođene nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Ovaj projekat okupio je mlade iz šest bh. gradova (Tomislavgrad, Mostar, Srebrenica, Zvornik, Sarajevo i Bijeljina), koji su sa voditeljem radionica i gostujućim edukatorima razgovarali o društvenoj svakodnevnici, te kroz vlastitu prizmu dali mišljenja o vlastitom životu, svom gradu i državi u budućnosti.

Na kraju svake radionice, sudionici i edukatori birali su pobjednike koji će sudjelovati u performansu 'Djeca mira', a koji će se održati u subotu, 21.11.2015. godine, Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača, sa početkom u 19 sati.

Ovim performansom Radoš, Nina, Ivona, Nataša, Zorica i Marko, zajedno sa redateljem Emirom Kapetanovićem, multimedijalnim umjetnikom Bojanom Stojčićem i drugim edukatorima Magacin Kabarea obilježavaju 20 godina mira i dan kada je postignut Dejtonski mirovni sporazum.

Premijera dokumentarnog filma 'Djeca mira' planirana je za 14.12.2015. godine u Sarajevu, na dan potpisivanja mirovnog sporazuma.

Kopirati
Drag cursor here to close