aktivnosti

Dinamičan program Mostarskog teatra mladih

Kultura / Flash | 23. 11. 2016. u 08:38 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski teatar mladih iskoristio je Europsku noć teatra da organizira vrlo dinamičan i obiman program u više dana kako bi i na taj način teatarsku umjetnost približio što većem broju gledatelja, prvenstveno mladih.

U okviru tog programa u Mostaru na matičnoj sceni izvedena je 68 – ma repriza predstave “Maslinova grana” koja svojom porukom zrači optimizmom mladih ljudi i njihovim željama za boljom budućnošću. Na sam dan obilježavanja Noći teatra eMTeeM je nastupio sa dvije predstave u dvije države. “Maslinova grana” izvedena je u Vitezu u Kazališnoj dvorani u okviru projekta koji okuplja teatre iz Viteza, Banja Luke i Mostara, a u Komiži na otoku Visu igrana je predstava “Presuda: Tiha likvidacija”.

Odmah po povratku u Mostar ansambl predstave “Maske” u Osnovnoj školi Zalik izveo je četiri puta ovu interaktivnu predstavu Teatra u obrazovanju koja se bavi maloljetničkim nasiljem. Valja istaknuti da će se ova aktivnost u Osnovnoj školi Zalik nastaviti i 28. studenog igranjem sljedeće četiri izvedbe ove predstave. Već sutra Mostarski teatar mladih obilježavajući 25. studenog izvodi tri puta predstavu “Maslinova grana” i to u Gornjoj i Donjoj Drežnici, te u Jablanici.

U Drežnici se igra za učenike Osnovne škole, a u suradnji sa Dramskom sekcijom škole , a u Jablanici u suradnji sa tamošnjim Društvom “Josip Broz Tito”. Na sam Dan državnosti do ansambla predstave “Oda radosti (Deveta nedovršena)” nastupit će na Svečanoj akademiji u Sarajevu sa dijelom ove predstave. Vikend će biti obilježen održavanjem 13. Foruma dramskog pisca i svečanostima povodom Međunarodnog dana dramskog odgoja – 27. studenog.

Kopirati
Drag cursor here to close