premijera i repriza

Dijelimo ulaznice za “Mrtve ribe plivaju na leđima” u Mostaru!

Kultura / Flash | 23. 09. 2016. u 06:32 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Narodnom pozorištu Mostar, u petak, 23.9. u 20 sati premijerno će biti izvedena predstava “Mrtve ribe plivaju na leđima” Josipa Mlakića u režiji Tanje Miletić Oručević, prva koprodukcija Narodnog pozorišta Mostar, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Predstava je okupila 17 glumaca - igraju Nedžad Maksumić, Miro Barnjak, Robert Pehar, Faketa Salihbegović Avdagić, Jelena Kordić Kuret, Saša Handžić, Uranela Agić Burina, Velimir Pšeničnik Njirić, Emir Sejfić, Emir Spahić, Ivan Skoko, Bojan Beribaka, Zlatan Školjić, Jasmin Krpo, Nikolina Marić, Angela Bulum i Maja Zećo.

Adaptaciju teksta potpisuju Dragan Komadina i Tanja Miletić Oručević, scenografi i autori videa su Matko Vekić i Mirta Vekić, kostimografkinja je Sabina Trnka, a autor glazbe Atila Aksoj. Izvršna producentica projekta je Adela Lerić. Prva repriza je u subotu, 24.9. u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar, a nakon toga slijedi premijera u zenici. Ovo je jedinstvena prilika za mostarsku publiku da pogleda predstavu.

Portal Bljesak.info dijeli 2X2 ulaznice za premijeru i 3X2 ulaznice za prvu reprizu, svoje podatke pošaljite na mail: [email protected] – Najbržima čestitke !

Kopirati
Drag cursor here to close