Adis Imširović

Desetogodišnjak iz BiH pobjednik svjetskog natjecanja u sviranju harmonike

Kultura / Flash | 05. 05. 2017. u 13:38 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenik drugog razreda Osnovne muzičke škole u Tuzli Adis Imširović pobijedio je na Svjetskom natjecanju harmonike u Njemačkoj.

Na natjecanju, koje je nedavno održano u Hohner konzervatoriju u Trossingenu sudjelovalo je stotinu učenika iz cijeloga svijeta, a ovaj desetogodišnji Tuzlak osvojio je prvo mjesto u kategoriji do 12 godina.

Hohner konzervatorij je jedna od najvećih  glazbenih škola za harmoniku u svijetu, riječ je o visokoj glazbenoj školi, a ove godine organizirali su natjecanje na kojem su sudjelovali učenici i studenti iz cijeloga svijeta, izjavio je za Fenu Adisov profesor s kojim je postigao ovaj uspjeh Emir Vildić.

Mladi Tuzlak, bio je jedini predstavnik Bosne i Hercegovine, a svirao je kompoziciju Victora Vlasova „Moj omiljeni crtani film“ i kompoziciju Evgenija Derbenka „Mini Waltz.“

Profesor Vildić smatra da je ovo jedan od najvećih uspjeha učenika u ovoj školi, kada je u pitanju odsjek harmonike.

Ističe da se Adis pripremao od siječnja za ovo prestižno natjecanje, naglasivši da pobjeda na ovom natjecanju predstavlja veliki uspjeh i poticaj za daljnji rad.

''Specifično je da je Adis do ovog trenutka imao svega tri javna nastupa, stoga je ovaj uspjeh veliki, kako za njega, tako za mene kao njegovog nastavnika, ali i za školu'', dodaje Vildić.

Naglasio je da je Svjetska konfederacija za harmoniku učenika Adisa Imširovića pozvala na Svjetski kup harmonike, koji će u listopadu biti održan u Parizu, što je još jedan uspjeh, jer bi bio prvi učenik u povijesti ove škole, a vjerovatno i države koji bi sudjelovao.

Dodao je da su se mnogi svjetski stručnjaci počeli zanimati za rad nastavnika ove škole s mladim uzrastom i načinom rada glazbene škole u Tuzli, zbog zapaženih rezultata i uspjeha, koje nižu u svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close