"Tko pjeva zlo ne misli"

Dar za malene: 'Festival životinjskog carstva' u Mostaru

Kultura / Flash | 16. 12. 2015. u 10:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kraj svake godine je najradosnije vrijeme u godini zbog Božićnih i Novogodišnjih blagdana. Ovom vremenu se posebnu raduju najmlađi. Da bi još više uljepšala ove radosno vrijeme GUMA M djecu Mostara daruje predstavom „Festivl životinjskog carstva“ Duška Mucala.

Priča je to prilagođena dječjim vrtićima o vječnoj temi borbe dobra i zla. Naime, rukovodeći se poslovicom "Tko pjeva zlo ne misli" životinje su odlučile organizirati prvi festival životinjskog carstva. Svatko je na tom festivalu htio pobjediti, što je i normalno, samo što su to neki htjeli na pošten način (Pčelica i mrav) radom i usavršavanjem, a drugi prijevarom i podvalama (Lija i vuk). Odgovor na pitanje kojim putem ići kroz život: podmetanjima ili radom i poštenjem krije se i u završnom songu mjuzikla.

Duško Mucalo dokazani je autor nekoliko uspješnih lutkarskih mjuzikla. Čak 13 lutaka-životinja u izvedbi Jakova Gavrana, hit songovi i što je najvažnije zabavna, a vrlo edukativna priča o tom kako su marljivi i pošteni pčelica i mrav pobijedili lukavu i pokvarenu liju i vuka garancija su da će i ovaj lutkarski mjuzikl ostati u lijepom sjećanju najmlađih.

Predstava „Festival životinjskog carstva“ u organizaciji GUMA M održat će se ove subote (19.12.) na dvije lokacije u Mostaru.
- u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača s početkom u 10 sati i
- u Narodnom pozorištu u Mostaru s početkom u 13 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close