Knezović

Dani filma postaju Mostarski filmski festival

Kultura / Flash | 21. 09. 2016. u 10:00 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Od ove godine postajemo festival u pravom smislu te riječi'', izjavio je mostarski glumac sa zagrebačkom adresom Slaven Knezović govoreći za Večernji list o pripremama za Mostarski filmski festival – MOFF.

''Osim promjene imena iz Dana filma Mostar u Mostarski filmski festival, ova manifestacija bit će obogaćena radionicama za mlade umjetnike i studente, dokumentarnim filmom i nagradama za najbolje glumce'', rekao je Knezović.

U programu će, kako je najavio, biti osam recentnih filmova iz Hrvatske, BiH i Srbije.

''Uvodimo i stručni žiri kojim će predsjedati redatelj Kristijan Milić i dodjeljivat ćemo nagrade i priznanja. Ostavili smo nagradu “Stablo ljubavi” za životno djelo i dodijelit ćemo ga na otvaranju festivala, a novost je da ćemo na večeri zatvaranja MOFF-a dodijeliti i nagrade za najbolja glumačka ostvarenja'', rekao je.

Inače, ove godine mostarski Dani filma će obilježiti desetu godišnjicu, a kao kruna deset godina djelovanja udruge Oktavijan, kojoj je Knezović na čelu, je i film 'Mrtve ribe plivaju na leđima', koji bi premijerno trebao biti prikazan na otvaranju MOFF-a.

Kopirati
Drag cursor here to close