Mladež HDZ-a u Blagaju

Danas se u Blagaju obilježava obljetnica smrti kraljice Katarine Kosače

Najava događaja u organizaciji Gradskog odbora Mladeži HDZ BiH Mostar – Obljetnica smrti kraljice Katarine Kosače
Kultura / Flash | 25. 10. 2021. u 07:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak, 25. listopada 2021. godine, se navršava 543. godina od smrti kraljice Katarine Kosače. U organizaciji Gradskog odbora Mladeži HDZ BiH Mostar obilježit će se obljetnica smrti na rodnoj grudi kraljice Katarine Kosače, na kuli Herceg Stjepana u Blagaju, navodi se u priopćenju. 

Okupljanje je planirano u podnožju tvrđave Herceg Stjepana Kosače u 13.30 sati nakon čega ćemo se uputiti na kulu gdje će biti upriličeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća uz prigodan program. Sveta misa će se služiti u crkvi Presvetog Trojstva u Blagaju s početkom u 15.00 sati, navodi se.

Kraljica Katarina jeste umrla u tuđini, ali nije i ne smije ostati zaboravljena. Katarina je pokopana u jednoj od najpoznatijih crkava u Rimu, pred glavnim oltarom. Sam položaj njezina groba nam jasno daje do znanja koliko je bila cijenjena i kako je prije smrti uživala izuzetan ugled, što nama svima daje za obavezu da barem jedan dan u godini posvetimo ženi koja je bila ispred svoga vremena i koja i dan danas u našem narodu izaziva posebno poštovanje i divljenje, stoji na kraju priopćenja Gradskog odbora Mladeži HDZ BiH Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close