20. prosinca

Đakonsko ređenje u Drvaru

Kultura / Flash | 18. 12. 2015. u 09:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Drvaru će u nedjelju 20. prosinca 2015. banjolučki biskup mons. Franjo Komarica zarediti za đakona Banjolučke biskupije bogoslova Borisa Jorgića, domaćeg sina drvarske župe. Đakonsko ređenje bit će pod svečanom svetom misom koja započinje u 11 sati u župnoj crkvi sv. Josipa u Drvaru. Na misi će pjevati zbor bogoslova Vrhbosanske bogoslovije u Sarajevu pod ravnanjem maestra Marka Stanušića.

Boris Jorgić je rođen 9. prosinca 1991. godine u Zenici, kao prvo od troje djece Zorana i Anđelke (r. Stijepić) Jorgić. Osnovnu školu je završio u Drvaru, gdje je doselio 1995. sa svojim roditeljima nakon progonstva iz rodne župe Kraljeva Sutjeska. Gimnaziju i sjemenište kao kandidat Banjolučke biskupije pohađao je u Katoličkom školskom centru „Petar Barbarić“ u Travniku gdje je i maturirao 2010. godine.

Iste godine upisuje filozofsko-teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu. Nakon završene dvije godine filozofskog studija, biskup Franjo Komarica ga šalje na daljnji studij teologije na Papinsko sveučilište Gegoriana u Rimu, gdje je boravio u Papinskom zavodu Germanicum et Hungaricum de Urbe, te i diplomirao ove, 2015. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close