Kusturica

Da se Putin pojavio ranije spasio bi Jugoslaviju

Kultura / Flash | 08. 01. 2016. u 15:03 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da je Putin vodio Rusiju devedesetih godina prošlog stoljeća, narodi u Jugoslaviji u vrijeme njezinog raspada sigurno bi imali priliku glasati žele li podijeliti svoju zemlju ili nastaviti živjeti u jedinstvenoj državi, izjavio je srpski redatelj Emir Kusturica.

„Sirijska vlast je sretna što ima Vladimira Putina na svojoj strani i vjerujem da c´e ruska vojska spasiti Siriju. Da kažem jednostavno, ili imate (sustav protuzračne obrane) S–400, ili nemate“, rekao je Kusturica.

Govorec´i o Siriji, Kusturica je rekao da pri postojec´em stanju međunarodnih odnosa, samo Rusija može dovesti stvari u red i riješiti sukobe u toj zemlji. On smatra da c´e vec´ do svibnja kriza u Siriji biti riješena, kada c´e sirijski narod dobiti moguc´nost glasati i odlučiti želi li da Bashar el Assad ostane predsjednik, ili c´e izabrati nekog drugog.

Istovremeno, za engleske konzervativne lidere, kao i mnoge francuske i njemačke rukovoditelje, Turska i dalje služi kao kočnica za dolazak Rusa u Europu, pogotovu kada je riječ o energetici. Što se tiče Europe, Kusturica smatra da c´e njezina sudbina i „ove godine ostati u rukama te sile, koja nastoji uništiti njezin identitet, a Zapad se nec´e pomiriti sa činjenicom da sibirske naftne bušotine još uvijek nisu u rukama Shella i drugih zapadnih kompanija“.

Kusturica se osvrnuo i na migrantsku krizu rekavši da ona nije nastala sama od sebe, vec´ da je „netko to skuhao“.

„Zašto svi ti migranti napuštajuc´i Siriju, koju sustavno uništavaju kao nekad Jugoslaviju, ne ostanu u Turskoj, ili pak ne odu u Saudijsku Arabiju? Kršćanima koji su naselili Bliski istok još od početka kršćanstva sada prijeti istrebljenje“, navodi redatelj, prenosi Sputnik.

Kopirati
Drag cursor here to close