Austrija

''Cult Band'' i ''Mostar sevdah reunion'' nastupaju na balu u Linzu

Kultura / Flash | 22. 01. 2016. u 10:32 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi ''Cult Banda'', pop-rock grupe iz Austrije, vokal Safet Srna, gitarist Haris Čaušević, bas gitarist Salko Agović, klavijaturisti Ekrem Prošić i Emil Avdić, te bubnjar Adnan Sejdić, 5. veljače nastupit će na Bosanskom balu u austrijskom gradu Linzu, koji se održava pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Austriji.

Prvi Bosanskohercegovački bal u Linzu održan je u ožujku 2013. godine, a zajednica BiH Udruženja u Gornjoj Austriji, poslije saznanja da se Bosanski bal u Beču zbog financijskih problema neće više održavati, donijela je odluku da tu tradiciju nastavi u gradu Linzu.

''Cult Band'' na ovogodišnjem izdanju manifestacije nastupit će zajedno sa ''Mostar sevdah reunionom'', jednim od najboljih bh. sastava čiji repertoar čine sevdalinke u modernom aranžmanu.

Bosance i Hercegovce na Bosanskom balu u Linzu su već zabavljale poznate glazbene zvijezde iz BiH, između ostalih Hari Mata Hari, Hanka Paldum, grupa ''Čudne sjene'' i drugi.

Članovi benda raduju se nastupu sa mostarskom grupom i obećavaju odličnu zabavu svim gostima koji odluče doći na ovaj jedinstveni događaj.

Podsjetimo, krajem prosinca ''Cult Band'' završili su uspješnu mini turneju u BiH, u okviru koje su oduševili i rasplesali mnogobrojnu sarajevsku publiku u kultnom sarajevskom Cinemas Clubu (Sloga), a potom su nastupili u Zenici i Bihaću.

 

Kopirati
Drag cursor here to close