Općina Čitluk

Čitluk: Šimunu Musi nagrada za životno djelo

Kultura / Flash | 05. 05. 2017. u 13:25 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijećnici Općinskog vijeća Čitluk, na održanoj 6. sjednici Općinskog vijeća Čitluk, usvojili su jednoglasno Odluku o dodjeli javnih priznanja Općine Čitluk. U znak javnog priznanja za ostvarene uspjehe u radu i djelovanju, kojima se doprinosi razvoju i ugledu općine Čitluk, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Čitluk povodom Dana općine Čitluk, laureatima će biti bit dodijeljena Nagrada Općine Čitluk za životno djelo, dvije Godišnje nagrada Općine Čitluk i Zahvalnica, piše Čitluk.ba.

Nagrada za životno djelo bit će uručena prof. dr. sc. Šimunu Musi za njegov doprinos razvoju hrvatske znanosti, obrazovanja i kulture te izniman doprinos u promidžbi i ugledu općine Čitluk. Tvrtka „EUROVIP“ d.o.o. Čitluk dobitnik je Godišnje nagrade Općine Čitluk, a nagrada joj se dodjeljuje za razvoj gospodarstva u općini Čitluk.

Osnovna glazbena škola Brtonjo također je dobitnik Godišnje nagrade Općine Čitluk. Osnovna glazbena škola Brotnjo nagrađena je za doprinos razvoju i promociji općine Čitluk, te za afirmaciju glazbenog obrazovanja. Zahvalnica Općine Čitluk na svečanoj sjednici OV Čitluk bit će uručena Žarku Dodigu za doprinos afirmaciji i razvoju športa na području općine Čitluk.

Također, vijećnici su jednoglasno usvojili izmjene i dopune Odluke o komunalnom redu, a sukladno odredbama novog županijskog Zakona o komunalnim djelatnostima, kojim se utemeljuje komunalno redarstvo koje ima ovlasti da pored nadležnih općinskih komunalnih inspektora, vrši poslove nadzora nad provedbom, odredbi općinske Odluke o komunalnom redu. Komunalno redarstvo bit će ustrojeno u okviru Odsjeka inspekcijskih poslova u Službi za gospodarstvo u kojem se, sukladno Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji Jedinstvenog općinskog tijela uprave i stručnih službi Općine Čitluk, nalazi i komunalni inspektor.

Na 6. sjednici, OV Čitluk dalo je svoju prethodnu suglasnost za imenovanje ravnatelja Centra za socijalni rad Čitluk i svoju prethodnu suglasnost za imenovanje ravnatelja Kulturno-informativnog centra Čitluk. Usvajanjem navedenih odluka Vijeće je dalo prethodnu suglasnost za imenovanje Zdenka Markote, dipl. biologa za ravnatelja Centra za socijalni rad Čitluk, te za imenovanje Zlatka Prusine, dipl.oec. za ravnatelja Kulturno – informativnog centra Čitluk.

Svojih dužnosti u Školskom odboru Osnovne škole Bijakovići u Bijakovićima, na osobni zahtjev, na današnjoj sjednici razriješeni su: Nikola Ostojić, predstavnik osnivača, te predstavnice djelatnika Jasna Ćorić, Nives Čule i Ljilja Bradvica.

Vijećnicima Općinskog vijeća Čitluk izvješće o radu Dječjeg vrtića Čitluk u 2016. godini danas je prezentirala ravnateljica ove ustanove Zdenka Pehar.

Na 6. sjednici OV Čitluk vijećnici su raspravljali o Nacrtu odluke o uvjetima, držanju i načinu postupanja sa domaćim životinjama, kućnim ljubimcima i nezbrinutim životinjama, te je spomenuti nacrt odluke, nakon provedene rasprave, usvojen.

Uz navedeno, na 6. sjednici OV Čitluk, vijećnici su informirani da je načelnik općine Čitluk Marin Radišić, na prijedlog Stožera civilne zaštite općine Čitluk, donio odluku kojom je proglašeno stanje prirodne nepogode izazvano niskim temperaturama koje su zabilježene u razdoblju d 19.04. do 22.04.2017. godine. Pod ovom točkom dnevnog reda Ivan Ostojić, pomoćnik načelnika iz Službe za civilnu zaštitu, informirao je vijećnike o već provedenim aktivnostima vezanim za evidentiranje nastale štete na poljoprivrednim kulturama, aktivnostima koje su u tijeku, kao i sa samim načinom prijavljivanja štete, ali i sa kompliciranom zakonskom procedurom koja slijedi nakon popisivanja prijavljenih šteta.

Građani koji su pretrpjeli štetu, sukladno pozivu koji je uputilo Povjerenstvo za procjenu šteta općine Čitluk, mogu na propisan način prijaviti štetu najkasnije do 12.05.2017. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close