Pašić

Cilj je unaprijediti stanje bh. naslijeđa

Kultura / Flash | 23. 03. 2016. u 11:11 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika BiH od početka godine djeluje u novom sastavu, a namjera im je unaprijediti stanje bh. naslijeđa, na osnovu rezultata što ih je postigao raniji saziv.

Predsjedavajući Komisije Amir Pašić kazao je danas na press-konferenciji da planiraju integrirati naše naslijeđe u povijesne veće projekte.

''Cilj je ne da naslijeđe konzerviramo i čuvamo, nego da ga razvijamo. Integracija naslijeđa otvara razvoj turizma, turizam razvoj hotelijerstva, organske hrane, aktivnosti u oblasti poljoprivrede...'', naglašava on.

Time će se, kaže, otvoriti mogućnost investitorima da ulažu u nešto što je profitabilno, a suština je očuvanje naslijeđa i razvoj.

''Trebat će nam dosta ljudi u sustavu, ali ideja je da integriramo sve institucije u taj sustav. Sve pozicije moraju biti zastupljene, od državnog do lokalnog nivoa'', naglasio je Pašić.

Odukom Predsjedništva BiH, od 28. siječnja ove godine, na mandat od pet godina za članove Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH imenovani su Amir Pašić, Radoje Vidović i Goran Milojević. Prva sjednica novoizabranih članova Komisije održana je od 21. do 23. ožujka, a sljedeća sjednica najavljena je za drugu polovicu travnja.

Kopirati
Drag cursor here to close