Natjecateljski program

Četvrtog dana NAFF-a prikazano 11 filmova

Kultura / Flash | 29. 06. 2016. u 10:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvrtog dana Međunarodnog festivala animiranog filma NAFF 2016 u okviru natjecateljskog programa prikazano je 11 filmova.

Kako je priopćeno iz Press službe NAFF-a, prvi je prikazan francuski film "The head vanishes" a nakon njega još dva francuska filma "Witness" o čovjeku koji traži ubojicu svoje obitelj i "Other" glazbeni film o djevojčici koja bježi iz porušenog grada od duhova prošlosti i rata.

Jučer je prikazan i film "Scape" braziloskog autora Douglasa Alvesa Ferreira koji priča priču o dječaku u drevnom Egiptu koji nastoji pobjeći iz rimskog zatočeništva te pritom nailazi na različite prepreke.

Inače, Ferreira je za potrebe filma sve odradio sam, od režije, scenarija i animacije do glazbe, montaže i snimanja.

Jedan od filmova koji je jučer prikazan je i film "Ariadnina nit" koji progovara univerzalnim jezikom nostalgije za mladošću. Na početku priče Ariadna je djevojčica koja gubi loptu na balkonu. Isti taj balkon na kojemu glavna protagonistica suši odjeću svoje obitelji biti će okosnica njezinog daljnjeg života. Količina i veličina odjeće se s vremenom mijenjala, balkon je ostajao isti, samo je Ariadna starila i čekala da se vrati, mladost ili ljubav.

Kao i svake godine, organizatori su se potrudili upotpuniti slobodno vrijeme sudionika s dva izleta. Tako je jučer bio upriličen posjet Stonu i špilji Vjetrenica.

Kopirati
Drag cursor here to close