Budućnost

Cerarova vlada namjerava jačati 'kulturni turizam'

Kultura / Flash | 11. 07. 2017. u 06:31 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turizam postaje sve važniji dio slovenskog gospodarstva, a zadnjih godina ostvaruje rekordne rezultate, pohvalio se u ponedjeljak zastupnicima u parlamentu slovenski premijer Miro Cerar.

"Prošla je godina u našem turizmu bila rekordna, a pozitivni se trendovi nastavljaju i ove godine. Samo u prvih pet mjeseci bilježimo 11 posto više turističkih dolazaka nego lani", kazao je Cerar u parlamentu, odgovarajući na pitanje zastupnika svoje Stranke modernog centra (SMC) što će vlada napraviti da slovenski turizam postane ekonomski održiv i da se bazira na prodaji prirodnih ljepota i kulturnih sadržaja.

Uskoro ćemo objaviti strategiju razvoja održivog turizma u kojoj je naglasak upravo na kulturnom turizmu s kojim vlada ima vrlo ambiciozne planove, kazao je slovenski premijer.

Prema Cerarovim riječima, kulturni turizam u novoj strategiji će se razvijati u sve tri turističke regije - alpskoj, mediteranskoj i u regiji panonskih toplica prema Mađarskoj, dok će u središnjoj Sloveniji oko Ljubljane upravo kultura biti osnovni turistički produkt.

Kopirati
Drag cursor here to close