Centar za kulturu

Ćazim Sarajlić pred likovnom publikom Mostara

Kultura / Flash | 03. 11. 2016. u 18:38 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tuzlanski slikar Ćazim Sarajlić predstavio se, u četvrtak 3. studenog, likovnoj publici Mostara, četrnaestom samostalnom izložbom.

Riječ je o 30 radova, ulja na platnu, koja su nastala u prethodne dvije godine. Izložba je postavljena u mostarskom Centru za kulturu, a svečano je otvorio akademski kipar Ante Brkić iz Čapljine.

Nakon Mostara postavku ovog cijenjenog bh. likovnog stvaratelja uskoro će vidjeti i publika u Tuzli.

Ćazim Sarajlić je rođen 17.6.1948. godine u Tuzli, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju. Od 1968. do 1973. studirao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a od 1975. godine radio je kao kustos u Galeriji portreta. Od 1987. do 1990. nalazio se na dužnosti direktora „Tuzla filma“ u Tuzli i bio je direktor Prvog međunarodnog festivala kratkometražnih i dugometražnih filmova. Od 1990. do 2011. obavljao je dužnost direktora u Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli. Bavi se esejistikom i likovnom kritikom. Odlikovan je ordenom Viteza za umjetnost i književnost Ministarstva za kulturui komunikacije Član je ULUBiH – a i Udruženja likovnih umjetnika Bugarske, grada Loma. Živi i radi u Tuzli.

Kopirati
Drag cursor here to close