Ogroman uspjeh

Čapljinska klapa ''Signum'' apsolutni pobjednik 49. Festivala dalmatinskih klapa

Kultura / Flash | 28. 09. 2015. u 16:22 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda klapa ''Signum'' iz Čapljine ostvarila je svoj san i svoj cilj, postavši apsolutnim pobjednikom 49. Festivala dalmatinskih klapa u kategoriji mješovitih klapa.

Drugo mjesto pripalo je prošlogodišnjim pobjednicima, klapi ''Basca'' iz Baške Vode, dok je treće mjesto zauzela klapa ''Kampaneli'' iz Donjih Kaštela.

U Spomen domu u Komiži, na otoku Visu, u subotu, 26. rujna 2015. godine, održana je natjecateljska večer mješovitih klapa u kojoj je nastupilo jedanaest klapa: ''Slavić'' iz Zagreba, ''Studija'' iz Zadra, ''Podgora'' iz Podgore, ''Volat'' iz Pučišća, ''Komiža'' iz Komiže, ''Proculić'' iz Smokvice, ''Kurenat'' s Mljeta, '' Maraska'' iz Zadra, ''Signum'' iz Čapljine, ''Kampaneli'' iz Donjih Kaštela te ''Basc'' iz Baške Vode.

Ovom pobjedom, klapa ''Signum'' postigla je povijesni uspjeh, postavši prva klapa izvan granica Hrvatske, koja je u 49. godina održavanja festivala, u finalnoj večeri osvojila prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog povjerenstva te prvu nagradu publike.

Festival dalmatinskih klapa Omiš smatra se izvorom i središtem klapskog pjevanja, koje je zaštićeno od strane UNESCO-a kao nematerijalna kulturna baština.

Svaka klapa, bilo muška, ženska ili mješovita, sanja o nagradi sa ovog prestižnog festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close