SJećanje na Franju Tuđmana

Čapljina: Obilježena godišnjica smrti prvog hrvatskog predsjednka

Događaj je upriličen na mostu koji nosi ime po prvom hrvatskom predsjedniku, pa su vijenac i svijeće položeni ispod spomen ploče.
Kultura / Flash | 10. 12. 2018. u 10:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena je u Čapljini obljetnica smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Događaj je upriličen na mostu koji nosi ime po prvom hrvatskom predsjedniku, pa su vijenac i svijeće položeni ispod spomen ploče.

Događaju su uz predstavnike lokalne vlasti i načelnika općine Čapljina Smiljana Vidića nazočili članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i građani Čapljine.

''Od smrti našeg predsjednika svake godine okupimo se na mostu u koji nosi njegovo ime i ispod spomen ploče položimo cvijeće i upalimo svijeću te na taj način odamo poštovanje prvom predsjedniku RH Franji Tuđmanu.

Ovdje se iskupe ne samo predstavnici, nego i članovi svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa područja Čapljine, ali i HNŽ, kao i mnogi drugi građani koji dođu na ovaj dan na ovo mjesto i simbolično se sjete predsjednika Tuđmana'', rekao je u izjavi za medije načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić.

Kopirati
Drag cursor here to close