Mirogoj

Brojni prijatelji i poklonici ispratili Relju Bašića na posljednji počinak

Kultura / Flash | 12. 04. 2017. u 14:06 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na zagrebačkom groblju Mirogoj održan je posljednji ispraćaj velike domaće i međunarodne glumačke legende Relje Bašića, koji je preminuo u petak, 7. travnja, u Zagrebu u 87. godini, javlja Anadolija.

Na ispraćaju glumačkog velikana koji je obilježio desetljeća domaće kinematografije i kazališta te stekao zavidnu međunarodnu reputaciju, okupio se velik broj ljudi iz društvenog života.

Uz obitelj i prijatelje, na mirogojskom Krematoriju moglo se uočiti brojne glumce, kazalištarce i umjetnike, Bašićeve kolege kao i visoke gradske i državne dužnosnike.

Na posljednji ispraćaj Relji Bašiću su došli hrvatski premijer Andrej Plenković, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić te brojna druga imena iz javnog i kulturnog života.

Zbog molbe obitelji da ispraćaj ne bude medijski eksponiran, ceremonija pokopa na Krematoriju održala se u privatnosti, u Velikoj dvorani, uz velik broj nazočnih.

Relja Bašić u svojoj je bogatoj karijeri odigrao oko 3.700 kazališnih predstava, glumio je u gotovo 60 domaćih filmova te u brojnim inozemnim filmskim projektima sa velikanima svjetske kinematografije.

U domaćoj javnosti ostaje najzapaženiji po ulozi gospodina Fulira u filmu sa elementima mjuzikla „Tko pjeva, zlo ne misli“ redatelja Kreše Golika.

Kopirati
Drag cursor here to close