Prvi dječji mjuzikl

Broadwayska energija se širi Mostarom - bliži se premijera Kralja lavova

Kultura / Flash | 21. 04. 2017. u 16:26 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U duhu zajedništva, s ljubavlju osmjehom i pozitivnom energijom užurbano se privode kraju pripreme za broadwayski mjuzikl ''Kralj lavova''.

Premijerna izvedba prvog dječjeg mjuzikla u Mostaru je planirana za 28. svibanj, a mostarski učenici zajedno sa svojim trenerima sa zadovoljstvom svoje slobodno vrijeme uvježbavajući plesne i glazbene scene.

Podsjetimo, radi se o Disneyevom animiranom filmu 'Kralj lavova' pretočenom u mjuzikl. Poprilično kompleksan scenski komad kako zbog glumačkog aspekta, tako pjevačkog i plesnog. Radnja se odvija u afričkoj savani, gdje se upoznajemo s glavnim likovima kralja lavova. Glavni protagonist je lavić Simba, te se prati njegovo odrastanje, gdje se otkriva univerzalna istina otraženju sebe, te životu koji kako to Disney kaže, 'teče u krug'. Mostarsko-broadwayski mjuzikl se sastoji od dva čina, a narator ove priče je Rafiki, babun koji je starješina afričke savane. Ansambl broji 30 članova plesnog studija B-Dance, kako glumaca, tako pjevača i plesača.
Režiju i tekst ovog mjuzikla radi Goran Popović, vokalna trenerica je Željka Zovko, a koreografi su Kristina Glavina, Sanja Elezovic, Boris Zovko.

''Pripreme idu punom parom, sve su intenzivnije probe, kako glumačke tako, plesne i vokalne. Mnogo sam zadovoljan načinom rada, energijom kojom glumci, pjevači i plesači zrače. Djeca su dosta zadovoljna, naravno svjesna činjenice da se datum izvedbe (28.5.) brzo približava, stoga se stvara I taj ''maleni tremaroški oblak'', no usprkos tomu, mnogo su zagrijani, fino dišu kao tim, podržavaju se što mi je zapravo, kao režiji i najvažnije'', rekao je u razgovoru za Bljesak.info Goran Popović, redatelj mjuzikla.

Inače, kaže Popović u ovom gigantskom projektu njegova inspiracija za rad su djeca s kojom radi.

''Iz probe u probu ansambl mi nudi neku novu i svježu energiju. Njihova energija me motivira i pokreće da uradim nešto, što je u početku djelovalo kao nemoguće. Upravo su oni ti koji čine sve ovo mogućim i stvarnim. Svakako tu jei ona osobna želja da se ovom gradu ponudi mnogo više boje kroz jedan broadwayski gigant od mjuzikla ''Kralj lavova''. Djeci nastojimo predočiti teatar kao igru, djecu učimo da glumac treba slobodno izraziti emociju kroz igru i iskrenost'', kaže Popović.

Ovaj mladi umjetnik i redatelj se zahvalio Srednjoj školi likovnih umjetnosti “Gabrijel Jurkić”, gdje se pod vodstvom profesora Borisa Jovanića kreiraju ključni dijelovi kostimografije za glumce, a to su maske.

''Također moram izraziti veliko zadovoljstvo i reći jedno veliko hvala u napretku pravljenja scenografije i rekvizite s timom ljudi iz plesnog studija B-dance, te umjetnicima Toniju Mariću, Samuelu Matijeviću i Mariji Krtalić. Ja osobno i plesni studio B-dance se ovim putem želimo se zahvaliti sponzorima za ovaj mjuzikl, bez kojih ostvarenje ovoga cilja ne bi bilo moguće, a to su Grad Mostar, Golden Pub, Design Bar, Oil-Ac, Inel-Med, Hering d.o.o., Eccon Inžinjering d.d., Lamina, Antonio Commerce, Afrodita kozmetika, Optima IT d.o.o., Bonk Studio, Glazbeni studio, Nocturno, Print Centar Green. Veliko hvala i našim medijskim pokroviteljima Radio Herceg-Bosne, Bljesak.info'', zahvaljuje Popović.

Marijan Zovko koji utjelovljuje Simbu, glavnog protagonista ove priče, kaže kako je posebno sretan što će iz cijelog ovog projekta izaći kao bolja osoba, ali ga posebno veseli što će nastupiti sa svojim prijateljima u Kosači.

''Jako sam zadovoljan kako napreduje mjuzikl, osjetim neke svoje pomake i glumačka sazrijevanja i upoznavanja novih glumačkih tehnika. Probe su mi na početku bile zahtjeve, ali u zadnje vrijeme kroz zabavu i trenerovu motivaciju su mi jako zanimljive i jedva čekam doći na probu. Najviše me veseli to što ću naučiti I izaći iz toga kao bolji čovjek, a i veseli me što ću nastupati u Kosači sa svojim prijateljima'', kaže lavić Simba.

''Ovim putem pozivamo sve ljude, i mlade i stare, koji žele vidjeti što smo im spremili kroz ovu akademsku godinu, ljude koji su željni vidjeti nove mogućnosti kroz teatar i sve one ljubitelje mjuzikla, te na koncu zaljubljenike u ovu bezvremensku priču 'Kralj Lavova''', pozvali su članovi ansambla.

Rad mladih i talentiranih glumaca, pjevača i plesača je definitivno vrijedan hvale, stoga podržite ih!

Kopirati
Drag cursor here to close