''Kao nekad pred Božić''

Božićni običaji Hrvata iz regije bit će predstavljeni u Sarajevu

Uprava Festivala ''Kao nekad pred Božić'' ove godine uspostavila je suradnju s bosanskohercegovačkim iseljeništvom i nekoliko institucija u Republici Hrvatskoj
Kultura / Flash | 15. 11. 2018. u 12:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

19. festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja ''Kao nekad pred Božić 2018'' održat će se 5. prosinca u dvorani Doma mladih u Sarajevu, s početkom u 20 sati.

Uprava Festivala ''Kao nekad pred Božić'' ove godine uspostavila je suradnju s bosanskohercegovačkim iseljeništvom i nekoliko institucija u Republici Hrvatskoj, kroz poticanje povezivanja djelatnosti hrvatskih kulturnih organizacija iz Sarajeva i BiH s medijskim kućama Hrvata izvan BiH, Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Općinom Primošten, Turističkom zajednicom Primošten i Turističkom zajednicom Grada Županja, s ciljem očuvanja hrvatskog kulturnog identiteta, kao dijela sveukupne bosanskohercegovačke kulture, te razvoja kulturnog turizma i međudržavne kulturne suradnje, priopćeno je iz Udruge 'Facultas za prosperitet mladih'.

''Festival 'Kao nekad pred Božić' već devetnaestu godinu zaredom okuplja zborove, klape, tamburaške skupine, te folklorne skupine koje predstavljaju božićne običaje iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i regije, kao i najpoznatija imena popularne i ozbiljne glazbe. Inovativna produkcijska rješenja i rekoncipiranje festivalske manifestacije u skladu s aktualnim društvenim kontekstom i produkcijskim novitetima su neophodni za održavanje kontinuiteta kvalitetne festivalske produkcije. Zahvaljujući Organizacijskom odboru Festivala, sastavljenom od vrsnih stručnjaka te kulturnih i akademskih djelatnika, Udruzi 'Facultas za prosperitet mladeži' i Udruzi 'Libertas', izbjeći ćemo organizacijsku i produkcijsku rutinu te i ove godine ponuditi našim građanima jedinstven festival i kvalitetan kulturni sadržaj'', kazala je izvršna direktorica Festivala 'Kao nekad pred Božić 2018', Ivana Krstanović.

''Naša publika i struka opet će vidjeti nešto novo, neočekivano i drukčije u dvorani 'Doma mladih' u sarajevskoj 'Skenderiji', koja je sinonim za vrhunski glazbeni proizvod. I ove godine donosimo jednu novu emociju i novu perspektivu tradicionalne sarajevske predbožićne smotre, koju je 2000. godine osmislio i utemeljio profesor Marijo Pejić'', kazao je tehnički direktor Festivala 'Kao nekad pred Božić 2018', Željko Gudelj.

Ulaznice za festival bit će puštene u prodaju od 27. studenog, priopćeno je iz udruge 'Facultas za prosperitet mladih'.

Kopirati
Drag cursor here to close