Gabela

Bogat trodnevni kulturno-zabavni program

Kultura / Flash | 31. 07. 2012. u 08:17 Z.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peta tradicionalna manifestacija ''Jel' Gabela gdje je prije bila'' ponudila je ove godine Čapljincima i ljubiteljima kulture iz cijele regije bogat i zanimljiv kulturno - zabavni program. Poseban ugođaj manifestaciji daje činjenica kako se program odvija među zidinama Starog grada u Gabeli, za kojeg Salinas Prajs tvrdi da je Homerova Troja.

U prvoj večeri upriličen je nastup kulturno - umjetničkih društava iz Bosne i Hercegovine i susjedne Republike Hrvatske, a publici se predstavilo ukupno sedam društava. Manifestaciju je završena sinoć upriličenjem klapske večeri, kada je svoj koncert priredila uspješna čapljinska klapa ''Signum'', ovogodišnji finalist Omiškog festivala klapa. Uz klapu ''Signum'' na manifestaciji su nastupili mandolinski orkestri HKUD-a ''Drijeva'' Gabela i HKUD-a ''Leopold'' Grabovine.

Ovogodišnja manifestacija održava se u spomen na nedavno preminulog mladog člana HKUD-a ''Drijeva'' Gabela Željka Mandurića, pa će tako sav prihod od prodanih ulaznica za klapsku večer po odluci Organizacijskog odbora biti uručen obitelji pokojnog Željka.

Organizator manifestacije je HKUD ''Drijeva'' Gabela i Mjesna zajednica Gabela, a održava se u povodu blagdana svetog Stjepana, zaštitnika župe. Pokrovitelj manifestacije je ured načelnika općine Čapljina.

Kopirati
Drag cursor here to close