Javna ustanova Dom kulture Blagaj

Blagaj: Stazom bosanskih vitezova povodom Dana neovisnosti

Javna ustanova Dom kulture Blagaj u povodu 1. ožujka, Dana neovisnosti BiH, organizirala je manifestaciju ''Stazom bosanskih vitezova''.
Kultura / Flash | 28. 02. 2022. u 22:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javna ustanova Dom kulture Blagaj, u suradnji s osnovnim i srednjim školama Grada Mostara u povodu 1. ožujka, Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine, organizirala je manifestaciju ''Stazom bosanskih vitezova''.

Središnja manifestacija je održana 28.02.2022. na Starom gradu Blagaju. Prije početka središnje manifestacije, gosti su položili cvijeće i odali počast poginulim borcima u obrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1955. na Šehidskom spomen obilježju u Blagaju.

Manifestaciji “Stazom bosanskih vitezova je prisustvovalo više od 500 učenika osnovnih i srednjih škola Grada Mostara, kao i brojni građani. Na manifestaciji su sudjelovali predsjedavajući Skupštine HNK Šerif Špago, ministar sigurnosti BIH Selmo Cikotić i povjesničar Enver Imamović.

''Ovo je jedan od najznačajnijih datuma ne samo moderne nego i ukupne prošlosti BiH, zato što je prije tri desetljeća narod plebiscitarno potvrdio svoju volju da BiH egzistira kao neovisna suverena i cjelovita država", istaknuo je ministar Cikotić.

''Ovakve manifestacije nam daju za pravo da kažemo da nikada nikome nećemo dozvoliti da dovodi u pitanje sloboda, a time i neovisnost i suverenost naše jedine domovine", zaključio je Špago čestitavši praznik svim građanima BiH.

''Dan neovisnosti BiH je jedan od najvažnijih datuma u modernoj povijesti BiH i mjesto na kojem se trenutno nalazimo je dokaz kontinuiteta bosanske državnosti'', istaknuo je profesor Imamović.

Kopirati
Drag cursor here to close