Istinski prijatelj

Bitna uloga doktora Langa u sprječavanju humanitarne katastrofe Hrvata u BiH

Kultura / Flash | 24. 02. 2016. u 14:59 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR-HB Mostar i organizatora otpora HVO-a u BiH oglasile su se u srijedu priopćenjem za javnost u povodu smrti doktora Slobodana Langa.

"Vijest o iznenadnoj smrti doktora Slobodana Langa primili smo izuzetno emotivno znajući kako smo izgubili istinskog prijatelja. Doktor Lang je bio domoljub i humanist i vrijeme će pokazati kako je njegova uloga savjetnika za humanitarna pitanja predsjednika Franje Tuđmana bila izuzetno bitna za sprječavanje humanitarne katastrofe hrvatskog naroda u BiH u razdoblju od 1992.-1995. godine", stoji u priopćenju.

"Samo humanitarna akcija zvana 'Bijeli put' u opkoljenu Lašvansku dolinu i bolnicu u Novoj Biloj je zadužbina doktora Langa koju mi Hrvati u Bosni i Hercegovini nećemo i ne smijemo nikada zaboraviti", dodaje se u priopćenju koje potpisuju brigadiri Petar Zelenika i Jadran Topić.

Iz navedenih udruga se nadaju kako će u budućnosti humano lice doktora Langa postati obrazac i nadahnuće budućim generacijama kako se veliki ljudi i humanisti ponašaju u vremenima sudbonosnim za opstojnost hrvatskog naroda.

Kopirati
Drag cursor here to close