Potrebno 10 tisuća KM

Bandić obećao pomoći Katoličkoj gimnaziji u Banja Luci

Kultura / Flash | 05. 12. 2013. u 13:06 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rad katoličke gimnazija u Banja Luci neće biti doveden u pitanje, a ako bude potrebno pomoć će pružiti i grad Zagreb, poručio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Bandić je istakao da je od gradonačelnika Banjaluke Slobodana Gavranovića dobio čvrsta uvjeravanja da će Banja Luka osigurati sredstva za pomoć Katoličkoj gimnaziji, te da je ovoj obrazovnoj ustanovi za normalno funkcioniranje mjesečno potrebna pomoć od desetak tisuća KM.

"Razgovor s gradonačelnikom Banja Luke nam ulijeva optimizam. Očekujemo izaslanstvo Banja Luke u Zagrebu na proljeće, kada ćemo započeti konkretnu suradnju", rekao je Bandić na konferenciji za novinare nakon razgovora s banjalučkim biskupom Franjom Komaricom.

Bandić je naglasio da je strateški interes Hrvatske suradnja sa suverenom i demokratskom BiH, bilo da je riječ o Federaciji BiH ili Republici Srpskoj.

"BiH je zajednica tri konstitutivna naroda, ona je i hrvatska zemlja i učiniti ću sve, kao gradonačelnik Zagreba, da glavni grad surađuje s BiH", naveo je Bandić.

On je dodao da je opstanak hrvatskog naroda u BiH imperativ svakog odgovornog čovjeka, na bilo kojoj funkciji u Hrvatskoj.

Bandić je istakao da je grad Zagreb uložio tri milijuna eura za gradnju pravoslavne gimnazije u Zagrebu.

"To je najljepša gimnazija u gradu, a gradili smo je, jer je to imperativ jednog europskog grada, koji je multikulturalan, multikonfesionalan i multietnički. To je moj najveći projekt, na koji sam ponosan", poručio je Bandić.

Biskup Komarica je rekao da banjalučki Hrvati treba da budu dragocjena spona Banja Luke i Zagreba.

"Mi ovdje nismo tuđinci, nismo došljaci, imamo svoje ime, duboku povijest i korijene, imamo veliki zadatak da gradimo konstruktivnu atmosferu i na tome ćemo istrajati", poručio je Komarica.

Kopirati
Drag cursor here to close